Prajitura cu ciocolata si nuca

Reteta prajitura cu ciocolata si nuca
O prajitura simpla, cu ciocolata si nuca, foarte consistenta si cu multe arome ascunse...Un deliciu pentru iubitorii de ciocolata;).
Ingrediente:
- 400 g ciocolata menaj
- 400 g unt nesarat 60%grasime
- 400 g zahar brut de trestie
- 250 g faina de ovaz sau obisnuita
- 150 g nuci macinate
- 150 g fulgi de nuca de cocos (daca nu sunteti fan nuca de cocos puteti folosi tot nuci macinate 300g)
- 50 ml lapte degresat
- 6 oua
- 1 lingura de esenta de vanilie
- un varf de sare.
Mod de preparare:
Pe baie de aburi se topeste untul impreuna cu 350 g  de ciocolata. Separat intr-un castron se bat bine ouale cu zaharul, laptele iar treptat se adauga si ciocolata topita. Apoi se adauga nuca macinata, nuca de cocos, faina, sarea si bucatile de ciocolata ramase. Compozitia se toarna intr-o tava dreptungiulara si se da in cuptorul preincalzit, la foc moderat pentru aproximativ 30 de minute. Prajitura o puteti servi simpla ori decorata cu sos de ciocolata (1 ciocolata neagra topita+2 linguri de unt nesarat+2 linguri de esenta de portocale/vanilie+1 lingura de lapte praf+1 lingura de iaurt grecesc). Pentru ca imi place foarte mult ciocolata, nu decorez prajiturile cu sosul de ciocolata ci pur si simplu le inmoi in sos, sa simt mai multa crema...Iar atunci cand nu am prajitura de casa devorez o Prajitura casei cu crema de moccacino de la Alka ("preferata mea si nu o impart cu nimenea";))). Pofta buna!

Comentarii