Sosuri pline de savoare, suculente...yummy

Da, este vorba tot de sosuri pentru paste...
Din paste se prepara meniuri excelente chiar si pentru ocazii festive si sunt chiar nenumarate retete in care pastele se servesc alaturi de sosuri delicioase, combinate dupa gustul fiecaruia. Si mai minunat este faptul  ca unele din aceste sosuri se prepara in mai putin de 5 minute si nu trebuie sa uitam nici de o regula aceea ca sosurile subtiri se folosesc pentru paste lungi si fine iar cele groase se potrivesc pentru pastele scurte.
Sos cu broccoli si pesto:
- Se amesteca intr-un blender pana cand se obtine un sos destul de omogen: 20 g nuci tocate cu 3 catei de usturoi tocati, 4 linguri de ulei de masline, 250 g broccoli si o legatura de patrunjel. Se pune sosul intr-un castron, se adauga 20g de parmezan, se condimenteaza cu sare de mare si piper si se serveste cu Spaghetti.
Sos cu dovlecei:
- Se incing 3 linguri de unt intr-o tigaie si se calesc 2 dovlecei taiati betigase lungi de 3 cm, pentru 2 minute. Se adauga 200 g ciuperci taiate in patru si se calesc pana cand s-au inmuiat. Se presara o lingura de faina de ovaz si se amesteca bine cu legumele. Dupa care se adauga 300 ml supa de pui sau de legume, 125 ml smantana semidegresata, 1 legatura de patrunjel tocat si 1 lingurita de piper. Se da in fiert, amestecand incontinuu apoi se sareaza dupa gust si se serveste la Penne.
Sos cu scoici:
- Se incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o cratita, in care se calesc 2 cepe verzi tocate sau 1 ceapa rosie si 3 catei de usturoi tocati, timp de 3 minute pana cand s-a inmuiat ceapa. Apoi se adauga 200 g branza proaspata cu smantana (ori branza cottage), 200 g ciuperci fierte si 125 ml vin alb sec. Se mai lasa pe foc timp de 3 minute si se serveste la Farfalle.
Sos cu branza:
- Se amesteca in blender 200 g branza de vaci sau Ricotta, 30 g parmezan ras, 2 catei de usturoi pisati si 4 linguri de smantana semidegresata. Se incing 2 linguri de lei de masline intr-o cratita, se adauga 1 ardel rosu taiat julien si 4 cepe verzi taiate in bucati mari sau o ceapa rosie taiata rondele si se caleste totul 3 minute. Dupa care se adauga amestecul de branza si se incalzeste ptin timp de 2-3 minute dar nu se da in fiert. Se condimenteaza cu sare de mare si piper si se serveste cu Fusilli.
Sos de rosii:
- Se incing 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie, in care se caleste o ceapa taiata julien, 2 catei de usturoi tocati, timp de 3 minute. Se adauga 400 g rosii taiate cubulete, 150 g pasta de rosii, 300 ml vin rosu, 75 g masline negre fara samburi si o lingurita de oregano. Se da totul in fiert, se acopera si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza cu cate un varf de cutit de piper cayenne.
Sos cu carne:
- Se incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, se adauga 400 g carne proaspat tocata de vita, 1 ceapa tocata si 2 catei de usturoi pisati. Se caleste totul 8 minute pana cand carnea s-a inchis la culoare. Se scurge surplusul de grasime, se adauga 200 g pasta de rosii, 125 ml de vin rosu, o legatura de patrunjel tocat si o lingurita de busuioc uscat. Se da totul in fiert si se lasa sa clocoteasca timp de 15 minute la foc mic. Se condimenteaza cu sare de mare si piper si se serveste cu Spaghetti.
Trebuie neaparat sa incercati aceste sosuri delicioase!

Comentarii