Bautura indiana pentru micul dejun
- ca sa iti trezesti creierul dimineata, incearca acest stimulent de condimente, capabil nu numai sa-ti bucure papilele gustative, dar si sa iti invigoreze mintea.
Ingrediente:
- 600 ml apa
- 50 ml lapte de soia
- 4 seminte de cardamom
- 4 boabe de piper negru
- 2 batoane de scortisoara
- 2 pachetele de ceai verde sau negru (sau puteti pune un pliculet de ceai verde si unul negru)
- 1 lingura de radacina de ghimbir proaspat rasa
- miere sau sirop de agave dupa gust.
Mod de preparare:
Se pun toate mirodeniile si condimentele intr-un ibric cu apa, cu exceptia pliculetelor de ceai, a laptelui si mierea care se adauga la servire. Se acopera cu un capac si se tine pe foc fara sa fiarba, timp de 20 de minute. Dupa care se pun pliculetele de ceai, se lasa la infuzat timp de 5 minute, apoi se scot. Se adauga laptele iar la servire indulciti cu miere sau sirop de agave.
Ceai marocan de menta
- aceasta bautura este un tonic cerebral, menta stimuleaza fluxul sanguin catre creier, limpezind mintea, imbunatatind memoria, concentrarea si stimuland creativitatea si inspiratia.
Ingrediente:
- 1 litru de apa fiarta
- 75 g frunze de menta proaspete (la Kaufland se gasesc la caserola si au un miros/gust foarte puternic)
- 2 linguri de zahar brut de trestie.
Mod de preparare:
Se pune menta si zaharul intr-un ibric, se toarna apa deasupra si se lasa sa infuzeze 10 minute dupa care se strecoara si se serveste cat mai cald.
Lapte de migdale aromat
- laptele de migdale este un aliment ideal pentru creier
- bogat in potasiu, calciu si magneziu, toti nutrientii vitali ai sistemului nervos central, migdalele imbunatatesc vigoarea, memoria si concentrarea precum si rezistenta la stres.
Ingrediente:
- 600 ml apa
- 100 g migdale fierte si decojite
- 1 lingura de lecitina granule
- un varf de scortisoara macinata
- sirop de agave dupa gust.
Mod de preparare:
Se pun migdalele si apa intr-un blender, se omogenizeaza bine dupa care se adauga granulele de lecitina, se indulceste cu sirop de agave, se adauga scortisoara si se omogenizeaza bine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu