Retete de bauturi pentru petrecerea de Revelion

Pentru un Revelion pe cinste, pe langa cei dragi  care ne sunt alaturi la masa de Revelion avem nevoie de mancare buna iar pentru a o cinsti avem nevoie si de o bautura buna, facuta in casa ori gata cumparata. Astazi propun cateva retete de bauturi pe care le puteti prepara acasa si cu care va veti putea incanta musafirii.
Punci de Revelion
- numele acestei bauturi "punci" are semnificatia "cinci", deoarece exista cinci ingrediente de baza ale acestei bauturi si anume: apa, alcoolul, lamaia, scortisoara si zharul.

Ingrediente:
- 1 litru de vin rosu
- 500 ml de rom
- 300 g zahar brut de trestie
- 40 ml zeama de lamaie
- 1 pliculet de ceai negru
- 1 lingura de cuisoare
- un baton de scortisoara.
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se prepara o infuzie de ceai negru cu scortisoara si cuisoare, la care se adauga vinul rosu, zaharul, zeama de lamaie si romu. Aceasta bautura se serveste in pahare si se mai poate adauga lamaie dupa gust.

Punci Murfatlar
Ingrediente:
- 120 ml vin alb Murfatlar
- 40 ml coniac
- 10 ml zeama de lamaie
- 4 cuburi de gheata
- 1 lingura de zahar pudra.
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun cuburile de gheata, zeama de lamaie, zaharul pudra, coniacul si vinul alb. Se amesteca bine si apoi se toarna bautura intr-un pahar, se adauga si fructe de sezon si se pun doua felii de portocale pe marginea paharului.

Lichior de cafea
Ingrediente:
- 6 pahare de apa
- 6 linguri de cafea
- 4 pliculete de zahar vanilat bourbon Dr.Oetker
- 3 pahare de zahar brut de trestie
- 2 pahare de alcool de peste 90 grade.
Mod de preparare:
In apa se pune cafeaua macinata, se amesteca bine si se lasa sa stea pana a doua zi, apoi se strecoara si se pune zaharul vanilat. Se lasa pe foc pana da intr-un clocot, apoi se strecoara din nou, se adauga zaharul si se fierbe pana la dizolvarea lui. Se ia de pe foc, se toarna alcoolul, se amesteca bine, se pune din nou pe foc si se tine pana incepe sa faca mici bule pe margini, fara sa fiarba. Se ia de pe foc, se lasa la racit, se toarna in sticle, se astupa bine cu dopuri si se tine la rece.

Lichior de oua
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 10 linguri de zahar brut de trestie
- 8 galbenusuri
- 2 pliculete de zahar vanilat bourbon Dr.Oetker
- 1 pahar de alcool.
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele cu zaharul vanilat. In acest timp se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se toarna putin cate putin lapte, amestecand mereu in acelasi sens ca la maioneza. Se pune pe foc mic, amestecand neincetat pana se ingroasa, fara sa fiarba. Dupa ce s-a racit, se strecoara, se adauga alcoolul, se amesteca bine si se pastreaza in sticle.

Cocktail cu smantana
Ingrediente:
- 40 ml de lichior de cacao sau ciocolata
- 20 ml smantana proaspata
- 3 cuburi de gheata
- 1 lingura de coniac.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas gheata cu lichiorul, coniacul si smantana. Se agita bine si se serveste in pahare de cocktail.

Cola Cocktail
Ingrediente:
- 1 pahar de vin alb
- 1 pahar de pepsi-cola
- 1 lingura de sirop de agave
- jumatate de pahar de lichior de cacao sau ciocolata.
Mod de preparare:
Toate ingredientele de mai sus se amesteca pe baie de aburi si se servesc cu felii de capsuni.

Cocktail vienez
Ingrediente:
- 15 ml lichior de cacao sau ciocolata
- 15 ml vermut rosu
- 15 ml de frisca lichida
- 15 ml de gin
- 3 cuburi de gheata
- ciocolata.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas cuburile de gheata cu lichiorul, vermutul, frisca lichida si ginul. Se agita bine si se serveste intr-un pahar de cocktail cu ciocolata rasa deasupra.

Comentarii

Anonim a spus…
Informative article, exactly what I wanted to find.
Anonim a spus…
Hеllo, ϳust ѡanted to sɑy, I enjoyed this blog
post. It ѡas helpful. Keep on posting!
Anonim a spus…
Spot on with this write-up, I seriously believe this site needs much more attention. I'll probably be
returning to read through more, thanks for the info!
Anonim a spus…
Some truly quality blog posts օn tһіѕ web site, bookmarked.
Anonim a spus…
As a Newbie, I am ϲonstantly exploring online fօr articles
tһаt ϲan aid mе. Thank you