Reteta Salata de somon cu legume inabusite si branza de vaci
Ingrediente:
- 200 g somon afumat
- 100 g branza de vaci slaba
- 50 g smantana 12%grasime
- 4 linguri de mazare congelata
- 4 linguri de morcov congelat
- 3 linguri de vin alb sec
- 3 linguri de vin alb sec
- 2 linguri de porumb congelat
- 1 lingura de ulei de samburi de struguri
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de sare himalaya
- piper
- optional: un ou benedict si jumatate de ceapa rosie.
Mod de preparare:
Se incinge uleiul de samburi de struguri intr-o tigaie wok, dupa care se pun toate legumele congelate, sarea si vinul. Se lasa aproximativ 8 minute pe foc pana scade lichidul, amestecand din cand in cand. Intre timp se taie somonul cubulete si se amesteca cu smantana si branza de vaci. Cand legumele sunt gata se incorporeaza in compozitia cu somon iar la final se adauga piperul si zeama de lamaie. Optional eu mai adaug cateodata ceapa rosie si ou benedict. In timp ce savuram aceasta delicioasa salata, ma gandeam ca ar putea fi o varianta a salatei beof, cu somon, dar fara cartofi, adaugand aceste legume, iar in loc de branza sa pastrez smantana amestecata cu mustar boabe (crenvurstila bineinteles;))) si cu putina maioneza facuta in casa si daca o sa incerc mai vad eu ce as adauga, probabil putin ton afumat, masline verzi s.a...Trebuie sa incercati aceasta salata delicioasa, usoara pentru stomac...o reteta extrem de rapid de facut. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu