Reteta Clatite de orez cu umplutura de spanac cu legume si piept de curcan, gratinate cu cascaval
Ingrediente:
Pentru clatite:
- 200 ml lapte
- 200 ml bere
- 110 g faina de orez Bio
- 100 g faina integrala de ovaz
- 3 oua
- 2 linguri de ulei de masline cu ardei iute, piper roz si foi de dafin sau ulei de masline simplu
- un sfert de lingurita de sare roz himalayana
- un sfert de lingurita de piper.
Pentru umplutura cu spanac, legume si piept de curcan:
- 1,600 kg piept de curcan
- 400 g spanac congelat
- 400 g smantana 12% grasime
- 200 g mozzarella rasa
- 100 ml apa calda
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei de masline cu ardei iute, piper roz si foi de dafin
- 1 pahar de vin alb demisec
- 1 dovlecel
- 1 bucata de praz de 15 cm
- jumatate de ardei rosu
- condimente uscate: piper, sare roz himalayana, oregano, ienibahar, tarhon.
Mod de preparare:
Mai intai se fac clatitele:
Se bat bine ouale, se adauga sarea si piper, faina de orez si de ovaz iar apoi se adauga putin cate putin laptele si berea. La final se adauga uleiul. Clatitele se fac rapid intr-o tigaie antiaderenta, si se pune cate un polonic de umplutura. Din aceasta compozitie, in functie de dimensiunea tigaii, ies in jur de 10 clatite mari.
Separat, intr-o tigaie antiaderenta mai mare se pune untul la topit, dupa care se adauga spanacul lasat 10 minute la temperatura camerei. Se lasa acoperit cu capac pana cand se inmoaie putin spanacul, apoi se adauga uleiul de masline, pieptul de curcan taiat cubulete, prazul taiat julien, dovlecelul si ardeiul rosu taiat cubulete, iar la final se adauga apa calda si vinul. Se lasa pe foc, acoperit cu capac, pana cand mai scade lichidul, aproximativ 10-15 minute. La final se adauga condimentele uscate si se mai lasa 1 minut pe foc dupa care se da deoparte. Eu nu am umplut toate clatitele ci doar atat cate mi-au trebuit in acel moment, si tot asa pana s-a epuizat compozitia si clatitele. Adica le faceam atunci cand voiam sa mananc, pentru a fi proaspete. Se umplu cate clatite aveti nevoie, se ruleaza, se prin cu o scobitoare daca este nevoie, se pun intr-o tava de aluminiu sau de orice fel, se imbraca clatitele in smantana, se presara cu mozzarella si se dau pentru 5 minute in cuptorul preincalzit. Se servesc imediat. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu