Reteta Omleta cu pulpe de pui afumate, quinoa, mozzarella si sos pesto
O reteta delicioasa, usor de facut si potrivita pentru masa de duminica. Imi era asa o foame incat am facut poze la reteta cat era inca pe foc, dupa nu am mai avut rabdare sa asamblez totul frumos. Omleta se poate servi simpla cu pesto sau impreuna cu o salata verde+morcov dat prin razatoare+ridiche data prin razatoare+ceapa+ulei de masline+otet de mere.
Ingrediente:
- 4 felii de mozzarella
- 3 linguri rase de quinoa
- 3 oua eco
- 1 pulpa de pui afumata (eu am luat de la Lidl)
- 1 ceapa medie
- 1 lingura de smantana
- 1 lingura de patrunjel tocat congelat sau proaspat (eu am avut congelat, preagtesc verdeata din vara si o pun la congelator pentru o folosi iarna)
- 1 lingura de frunze de telina tocate marunt
- un praf de sare roz himalayana
- piper.
Pentru sosul pesto:
- 3 linguri muguri de pin
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri de busuioc congelat sau proaspat.
Mod de preparare:
Mai intai se pune quinoa la fiert in 200 ml de apa timp de 10 minute. Intre timp se bat ouale bine, se adauga sarea, piperul, ceapa taiata julien, smantana, patrunjelul, telina, pulpa de pui taiata cubulete iar la final se adauga quinoa fiarta. Se unge o tigaie antiaderenta cu unt, apoi se pune compozitia. Pentru ca nu aveam o tigaie mai mare o trebuit sa o impart in sferturi ca sa o pot intoarce pe partea cealalta. Dar daca aveti o tigaie mai mare o puteti intoarce intreaga pe partea cealalta. Se lasa sa se rumeneasca putin, se intoarce apoi se pun feliile de mozzarella deasupra. Intr-un blender se pun mugurii de pin, cateii de usturoi, uleiul si busuiocul congelat, se amesteca pana se marunteste bine. Pentru ca aveam deja salata verde facuta cu ingredientele care le-am mentionat la inceputul articolului, am servit omleta impreuna cu aceasta si sosul pesto, dar se poate servi si doar cu una din variante (ori cu salata ori cu sosul pesto). Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu