Reteta Paste cu sos de gorgonzola, legume si pangasius cu somon la cuptor
Ingrediente:
- 200 g farfalle
- 200 g gorgonzola
- 125 ml smantana
- 6 catei de usturoi
- 3 file de pangasius
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin cu ardei iute, piper roz si foi de dafin ( de la Lidl)
- 1 lingura de unt
- 1 file si jumatate mare de somon
- 1 pahar de vin alb demisec
- 1 dovlecel
- 1 praz de 10 cm lungime
- un praf de sare roz himalayana
- jumatate de ardei rosu
- condimente uscate: rozmarin, oregano, piper, boia de ardei dulce.
Mod de preparare:
Se taie prazul julien, ardeiul, dovlecelul si usturoiul se taie cubulete. Se pune untul la topit intr-o tigae antiaderenta, apoi se pune si uleiul la incins dupa care se pune prazul, dovlecelul si ardeiul. Se lasa 2 minute cu capac, dupa care se pune pangasius taiat cubulete, se stinge cu vinul alb, se mai adauga 100 ml de apa apoi se mai lasa aproximativ 6 minute cu capac. Dupa cele 6 minute se pun condimentele uscate si usturoiul. Se mai lasa 4 minute dupa care se pune smantana, care se mai lasa 1 minut cu capac iar la final se adauga gorgonzola rupta in bucatele si se amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care se da de pe foc si se adauga si pastele. O tigaie antiaderenta cu capac detasabil se unge cu putin ulei, se pune somonul asezonat cu sare, si se lasa in cuptorul preincalzit pana se patrunde putin (somonul nu trebuie sa fie gatit prea mult). Pastele amestecate cu sosul se serveste alaturi de somon. Initial voiam sa fac rulouri de somon umplute cu pangasius amestecate cu smantana si praz la cuptor cu sos de praz si gorgonzola, dar cand am descoperit ca fileurile erau cu oase a trebuit sa schimb rapid reteta, pentru ca nu aveam prea mult timp la dispozitie. M-am uitat putin prin frigider, am mai adaugat cateva ingrediente decat cele propuse si asa a iesit reteta aceasta. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu