Salata de ton afumat cu legume si masline

Reteta Salata de ton afumat cu legume si masline
O salata delicioasa, usoara dar satioasa si cu un gust intens care ne rasfata mult timp papilele gustative.
Ingrediente:
- 200 g ton afumat
- 100 g branza de vaci
- 100 ml apa calda
- 2 linguri de porumb congelat
- 2 linguri de pastai verzi congelate
- 2 linguri de masline kalamata
- 1 lingura de ulei de masline cu ardei iute, piper roz si foi de dafin sau simplu
- 1 lingura de mazare
- 1 lingura de icre de hering
- 1 ou benedict (optional, eu am pus pentru ca imi place foarte mult combinatia)
- un sfert de morcov
- jumatate de ardei rosu
- jumatate de ceapa
- condimente uscate: piper, busuioc.
Pentru servire:
- paine de secara simpla sau prajita
- rosii
- castraveti.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul dupa care se adauga legumele congelate, morcovul si ardeiul rosu taiate cubulete si apa calda. Se lasa pe foc amestecand din cand in cand pana cand scade apa. Intre timp se taie ceapa si tonul cubulete, se amesteca bine cu oul benedict, condimentele uscate, branza de vaci iar la final se adauga legumele direct din tigaie, maslinele si icrele. Serviti aceasta salata simpla ori cu paine de secara, rosii si castraveti. Mie imi place cu de toate ori mai adaug cateva frunze de valeriana;))...Pofta buna!

Comentarii