Paste cu bacon, ciuperci, smantana si mirodenii

Reteta Paste cu bacon, ciuperci, smantana si mirodenii
Ingrediente:
- 330 g ciuperci proaspete champignon
- 250 g paste sub forma de inima din grau din gris dur si sfecla (de la Lidl)
- 250 g bacon crud
- 175 g smantana 20% grasime
- 100 ml vin alb sau apa calda
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu
- 1 lingura de ulei de wok (am folosit uleiul pentru wok ca e gustos si are aroma de usturoi;de la Lidl) sau ulei de samburi de struguri
- jumatate de legatura de patrunjel proaspat sau o lingura de patrunjel uscat
- un praf de sare de mare roz himalayana
- condimente uscate: piper, busuioc, cimbru, oregano, lemongrass
- optional: parmezan ras.
Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare conform timpului de preparare, timp de 5-6 minute. Separat intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul, se adauga ceapa taiata cubulete se lasa la calit 2 minute, se adauga apa calda, ciupercile spalate bine si taiate in jumatate, ardeiul si se lasa 4 minute dupa care se adauga condimentele uscate, usturoiul pisat, baconul taiat cubulete si se lasa inca 5 minute. Dupa care se adauga smantana, se amesteca bine, se adauga patrunjelul, se mai lasa 2 minute, apoi se ia de pe foc si se amesteca cu pastele. Se lasa 30 de minute sa se imbine aromele apoi se servesc calde cu sau fara parmezan. Sunt foarte delicioase, consistente si nutritive, usor de facut, si le puteti servi la pranz sau la o masa speciala pregatita pentru persoana iubita alaturi de un vin bun si un desert cu crema de ciocolata si cirese. Cu siguranta o veti impresiona si veti petrece clipe de neuitat. Pofta buna!

Comentarii