Chisalita de cirese si visine - deliciu racoritor de vara

Reteta Chisalita de cirese si visine
Chisalita imi aminteste de vacantele de vara la bunica, care ne facea mereu aceasta pofta dulce racoritoare, cu gust specific de vara. Chisalita este o reteta traditionala moldoveneasca, si ma bucur ca m-am nascut in acest tinut plin de retete gustoase si nemuritoare. Este o reteta simpla si usor de facut, imposibil sa dati gres cu ea. Se serveste si calda dar rece e mai buna.
Ingrediente:
- 600 g cirese
- 500 g visine
- aproximativ 150 g zahar (dupa gust)
- 4 pumni de malai.
Mod de preparare:
Se spala bine ciresele si visinile, se indeparteaza coditele, apoi se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se pune zaharul, se fierbe 7 minute, dupa care se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu. Se lasa sa mai fiarba 15 minute si e gata. Se da deoparte, se lasa la racit si se poate servi. Pofta buna!
Iata o reteta care trebuie sa o incercati in aceasta vara!

Comentarii

Anonim a spus…
Foarte gustoasa!!! Si mie imi aminteste de copilarie dar mai ales de bunicuta mea.Multumesc pentru reteta.