Reteta Chisalita de cirese si visine
Chisalita imi aminteste de vacantele de vara la bunica, care ne facea mereu aceasta pofta dulce racoritoare, cu gust specific de vara. Chisalita este o reteta traditionala moldoveneasca, si ma bucur ca m-am nascut in acest tinut plin de retete gustoase si nemuritoare. Este o reteta simpla si usor de facut, imposibil sa dati gres cu ea. Se serveste si calda dar rece e mai buna.
Ingrediente:
- 600 g cirese
- 500 g visine
- aproximativ 150 g zahar (dupa gust)
- 4 pumni de malai.
Mod de preparare:
Se spala bine ciresele si visinile, se indeparteaza coditele, apoi se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se pune zaharul, se fierbe 7 minute, dupa care se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu. Se lasa sa mai fiarba 15 minute si e gata. Se da deoparte, se lasa la racit si se poate servi. Pofta buna!
Iata o reteta care trebuie sa o incercati in aceasta vara!
Comentarii
Trimiteți un comentariu