Omletele cu fructe sunt dulciuri de bucatarie foarte hranitoare in componenta carora, pe langa oua, avem si fructe sau gem de fructe, zahar, un strop de sare, uneori faina. Trebuie sa stiti ca omletele cu fructe se pregatesc in momentul servirii, deoarece, ca si sufleurile nu pot astepta. Procesul tehnologic de obtinere a omletelor presupune urmatoarele etape:
- obtinerea omletelor prin prajire in unt
- umplerea omletelor cu umpluturi din fructe proaspete sau conservate
- rularea/plierea sub forma de semicerc
- pudrarea cu zahar farin si gratinarea
- stropirea cu rom/coniac si flambarea.
Pentru o obtine cele mai bune si delicioase omlete cu fructe, trebuie sa respectati urmatoarele reguli:
- albusul se bate spuma si fiind elementul de afanare, se introduce in compozitia de omleta ultimul, prin amestecare lejera
- spuma de albus nu trebuie sa fie foarte tare, deoarece imleta devine prea pufoasa si se poate crapa cand se umple si se ruleaza
- umplutura din fructe se obtine prin prelucrarea primara a fructelor, maruntirea (se rad sau se taie cuburi mici) si inabusirea in unt cu zahar si arome
- prajirea se face in tigaia unsa cu unt 2-3 minute pe fiecare parte.
Se pot pregati mai multe portii odata, prin turnarea compozitiei in tava unsa cu unt si coacerea in cuptor la foc iute, pana la usoara rumenire a compozitiei. Apoi se intinde umplutura pe toata suprafata omletei scoasa din tava si dupa racire, se ruleaza, se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Daca doriti, puteti stropi omletele cu coniac si apoi sa le flambati.
Comentarii
Trimiteți un comentariu