Inainte de a scrie reteta pentru micul dejun vreau sa va spun legenda cireselor la urechi. Se spune ca, undeva in inima Transilvaniei, traia in varful dealului,o femeie ursuza, intr-o casa imprejmuita de un gard inalt. Iesea doar o data pe an, cucateva cosuri pline cu niste fructe minunate. Rotunde si dulci ca perfectiunea. Nimeni nu stia cum si unde cresc acele fructe. Pana cand, la un moment dat, batrana cea rea si ursuza a cazut la pat. Nimeni nu a vrut sa o ajute, in afara de o fata saraca din sat, care ii lasa la usa paine si apa. intr-o zi batrana s-a hotarat: i-a dat fetei, care avea multi frati, o strachina plina cu fructele minunate, legate doua cate doua, cu codite subtiri, si o strachina cu samburi. Si i-a spus: pune-le baietilor la urechi, iar seara ingroapa samburii in pamant. Asa s-a raspandit in lumea parga pomul care face fructele acelea minunate, ciresul.
Si datorita cireselor ne putem bucura in fiecare vara de multe retete delicioase. Iata reteta mea delicioasa si nutritiva pentru un mic dejun usor de vara:
Ingrediente:
- 10 cirese
- 7 capsuni
- 5 lingurite crema de branza din iaurt (sau iaurt simplu)
- 1 lingura seminte de dovleac crude
- 1 lingura de fibre tranzit Sano Vita
- 1 banana medie.
Mod de preparare:
Mai intai se maruntesc semintele de dovleac in blender, dupa care se adauga capsunile taiate in jumatati, ciresele taiate in jumatate fara samburi si banana rupta in sferturi. Se amesteca in blender pana devine totul o pasta. La final se adauga fibrele tranzit si se mananca imediat. Pentru un mic dejun mai racotiror puteti adauga si o piersica rece. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu