Efectele benefice ale branzei tofu, un aliment mondial

Tofu este un aliment potrivit oricui, dar nu prea agreat de toata lumea. Consistenta sa moale si gustul delicat il fac o mancare perfecta pentru toata lumea. O sursa importanta de proteine pentru cei mai in varsta, tofu poate fi consumat si de catre copii, amestecat cu fructe sau legume. Tofu se prepara din laptele de soia, imbogatit cu un coagulant: in mod traditional, coagulantul era nigari, insa se pot folosi si alimente acide de tipul lamaii sau otetul. La ora actuala, branza de soia a devenit un aliment mondial si se gaseste atat pe piata asiatica, cat si pe cea americana sau europeana. Cand este folosit in retete, tofu se comporta ca un burete si are capacitatea de a absorbi orice aroma.
Daca il inmuiati in sos chilli, el va avea gust de chilli, daca il amestecati cu cacao si indulcitor, se transforma intr-o crema cu aroma de ciocolata. Combinata cu mirodenii, tofu se poate folosi la pizza, sandvisuri, in omlete sau paste, inlocuind perfect carnea si branza atat in dieta vegetarienilor, cat si a celor care tin post. In plus, poate fi preparata in orice mord, fiarta, in stil hamburger si jumari sau la gratar.
Iata care sunt si efectele benefice ale branzei tofu:
1. Fiind usor digerabila, branza de soia ofera organismului mai multe vitamine si substante minerale, mai ales calciu si fosfor. Calciul existent in tofu este un tonic al oaselor, mentine tensiunea arteriala in limita normala si previne aparitia unor forme de cancer. Soia din care se prepara tofu, contine o substanta care impiedica tumorile sa se hraneasca cu substantele din organism. Este un aliment indicat si bolnavilor de diabet.
2. Chinezii considera tofu drept un aliment cu energie racoroasa, ceea ce contribuie la inlaturarea factorului patogen numit "in caldura verii", care ataca stomacul si plamanii.
3. Un alt avantaj al branzei de soia fata de care sau oua, consta in faptul ca aceasta va reduce cantitatile de colesterol asimilate. Cei care se confrunta cu un nivel crescut al colesterolului, trebuie sa consume zilnic 60 g de tofu.
4. Branza de soia este foarte bogata in proteine vegetale si substante esentiale pentru om.
5. Proteinele din branza de soia contin 8 aminoacizi necesari omului, care nu pot fi produsi de organism.
6. Hormonii feminini vegetali din branza de soia protejeaza pielea de oxidare si previn aparitia osteoporozei, cancerului mamar si a cancerului de prostata.
7. Lecitina din branza de soia este foarte buna pentru dezvoltarea memoriei, a nervilor si a vaselor  sangvine.


Comentarii