Ingrediente:
- 400 g crema de branza
- 240 biscuiti Petit Beurre
- 150 ml irish whiskey Autumn Cream (din Auchan) sau irish cream Baileys
- 140 g zahar brut de trestie
- 140 g smantana 20% grasime
- 100 g unt
- 2 oua
- 1 pliculet si jumatate de gelatina.
Pentru jeleu:
- 200 ml apa clocotita
- 2 pliculete de ness
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- 1 pliculet de Tort-Gelee rosu cu inchegare rapida de la Dr.Oetker
- un varf de cutit de cardamom macinat.
Mod de preparare:
Pentru inceput se maruntesc biscuitii intr-un blender apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu fund detasabil. Se preseaza bine cu o lingura pana se obtine un strat uniform si omogen, apoi se da la rece pana se face crema. Intr-un bol se bate bine cu mixerul pana se ingroasa, zaharul brut si ouale. Apoi se adauga crema de branza, smantana, lichiorul si se amesteca totul cu mixerul pana se obtine o compozitie omogena. La final se adauga gelatina inmuiata si topita pe baie de aburi, se amesteca putin cu mixerul dupa care se toarna crema peste blatul de biscuiti. Se da la rece pentru 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se amesteca apa clocotita cu zaharul, ness-ul si cardamomul macinat. Separat intr-o oala mica se adauga pliculetul de Tort-Gelee si se adauga cafeaua putin cate putin, dupa care se pune la fiert timp de 1 minut (pentru o aroma mai deosebita puteti adauga si o lingurita de esenta de portocale Dr.Oetker). Glazura obtinuta se toarna peste crema, se intinde rapid si uniform. Dupa care se lasa la frigider pana a doua zi la servire. Aceasta prajitura simpla dar rafinata, are un gust deosebit si merita incercata. Usor de facut, va puteti impresiona invitatii in mod surprinzator si cu siguranta vor cere si a doua portie. Nici nu va puteti imagina cat e de buna, pana o gustati... Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu