Reteta de post Lasagna cu legume si tofu
Ingrediente:
- 1 pachet de foi de lasagna (am folosit un pachet de 500 g din care mi-au ramas in plus doar 5 foi)
- 750 ml pasta de rosii
- 300 g tofu cu ardei in saramura
- 3 rosii
- 3 catei de usturoi
- 3 crengute de oregano proaspete
- 2 linguri ulei de wok (de la Lidl)
- 2 linguri sos de soia
- 1 mana de telina data prin razatoarea mare
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei rosu ascutit
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, usturoi granulat. busuioc
- optional: marar.
Mod de preparare:
Se taie dovlecelul rondele de circa 1 cm grosime, apoi se taie in sferturi. La fel se procedeaza cu morcovul, doar ca rondele mai subtiri de 5 mm. Se taie ceapa si ardeii cubulete, apoi se taie vanata in felii de 1 cm grosime, se pudreaza cu sare si se lasa sa stea 15 minute, apoi se preseaza usor cu un prosop, sa iasa o parte din suc. Intr-o tigaie mare antiaderenta se incinge uleiul pentru wok, se pun toate legumele, se amesteca putin, se adauga putin sare, usturoi granulat, apoi se acopera cu capac si se lasa sa se inabuse amestecand din cand in cand timp de 7 minute. Intre timp se fierb foile de lasagna conform indicatiilor de pe ambalaj (aprox. 6 minute) si se scurg bine. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei de wok, se asterne un strat de foi pe fundul formei, se acopera cu un strat de legume, si se stropeste uniform cu sos de rosii amestecat cu usturoiul pisat, oregano tocat marunt, busuioc, sare si piper. Se alterneaza astfel straturile, ultimul fiind de lasagna, peste care se pune tofu zdrobit cu furculita si amestecat cu 2 linguri sos de soia (pentru ca am avut o tava mare au iesit 3 straturi de foi de lasagna si doua de legume). Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, insa cu 6 minute inainte de final, se pun deasupra rondelele de rosii. Cand e gata se lasa putin la racit, apoi se portioneaza si se serveste cat e calda cu putin marar tocat. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu