Ingrediente:
Pentru blatul crocant si subtire:
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 3 linguri pline de smantana
- 1 ou
- 1 lingurita de cimbrisor
- un praf de sare
- apa calduta.
Pentru umplutura:
- 250 g mozzarella
- 200 g spanac
- 150 g ciuperci conservate (eu am avut de la bunica un borcanel cu ciuperci de padure)
- 100 g costita de porc extra
- 100 g muschi de porc
- 70 g masline negre feliate
- 6 felii de rosii uscate (de la Kaufland)
- 5 frunzulite de busuioc proaspat
- 2 ramurele de oregano proaspat
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de bulion
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- condimente uscate: sare roz himalayana, boia de ardei dulce, maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbru, anason.
Mod de preparare:
Se cerne faina, se face o adancitura in mijloc, se adauga sarea, cimbrisorul, oul batut, smantana, drojdia dizolvata in putina apa calda si se amesteca, adaugand cate putina apa calduta pana se obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit 1 ora.
Intre timp se pregatesc ingredientele: intr-o oala mica se opareste spanacul timp de 5 minute in apa cu sare, apoi se scurge si se marunteste in blender impreuna cu cateii de usturoi. Se amesteca pasta de spanac cu un praf de sare, piper si bulionul. Mozzarella se da prin razatoarea mare, ciupercile, muschiul de porc, rosiile uscate si ardeiul se taie cubulete, ceapa se taie julien, iar maslinele si costita se taie felii. Masa se presoara cu putina faina, apoi se intinde aluatul intr-o forma dreptunghiulara. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se intinde cu grija aluatul. Se taie surplusul de aluat care nu se incadreaza pe fundul tavei, si se da tava in cuptorul preincalzit timp de 5 minute. Apoi se scoate tava, se unge aluatul cu pasta de spanac, se adauga muschiul de porc si costita, ciupercile, ardeiul rosu, ceapa, jumatate din cantitatea de mozzarella, maslinele, rosiile uscate si se da din nou la cuptor pentru 15 minute. Dupa cele 15 minute se adauga sosul de rosii amestecat cu condimentele uscate si restul de mozzarella si se mai lasa 15 minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se feliaza si se serveste simplu cu cateva frunze de oregano proaspete. Blatul crocant imbibat cu savoarea spanacului si usturoiului, imbinat cu celelalte ingrediente, face ca aceasta pizza sa fie o avalansa de arome imbietoare pentru papilele noastre gustative. Aceasta constituie o gustare consistenta si calda pentru o iarna friguroasa. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu