Reteta de post Rulouri de vinete umplute cu ardei, rosii si maioneza de cartofi - un preparat de post absolut delicios, nutritiv si usor de preparat.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 2 ardei grasi rosii
- 2 linguri ulei de masline
- cateva frunzulite de busuioc proaspat
- sare roz himalayana
- rosii.
Pentru maioneza:
- 3-4 linguri de ulei de masline
- 2 cartofi albi
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de mustar cu hrean
- sucul de la jumatate de lamaie
- sare roz himalayana
- piper alb
- apa fierbinte.
Mod de preparare:
Se taie vinetele pe lung in felii subtiri de 7 mm grosime, se pudreaza cu putina sare si se lasa timp de 10 minute intr-un bol. Se arunca zeama lasata de vinete, se ung feliile de vinete cu putin ulei, apoi se pun pe gratarul incins, sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Se taie ardelul bastonase subtiri si se impaturesc batoanele de ardei in feliile de vinete rumenite. Apoi se prepara maioneza asa: se fierb bine cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc foarte bine cu furculita, dupa care se pun intr-un castron si se amesteca cu mustarul, usutoiul pisat, folosind mixerul. Treptat se adauga apa fierbinte, pana arata ca o crema, apoi se toarna uleiul treptat, adaugand zeama de lamaie, ca pentru maioneza. La final se adauga putina sare si piper. Rulourile se servesc cu maioneza de cartofi pe felii de rosii cu putin busuioc proaspat sau deloc daca nu va place busuiocul. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu