Chiftelute de praz si patrunjel

 Reteta Chiftelute de praz si patrunjel
Ingrediente:
- 500 g praz
- 150 ml lapte
- 20 g unt
- 20 g faina
- 5 linguri supa de pasare
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ou
- pesmet
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Prazul se curata, se spala bine, se taie rondele si se caleste timp de 5 minute intr-o tigaie cu ulei incins. Se toarna deasupra si supa de pasare si se lasa sa clocoteasca la foc mic 7 minute, dupa care se adauga untul, laptele, faina, amestecandu-le continuu 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga oul batut si patrunjelul tocat marunt. Se lasa la racit apoi se formeaza chiftelutele, care se dau prin pesmet. Se incinge uleiul si se prajesc chiftelutele pana devin aurii. Se scot din tigaie si se scurg pe servetele de hartie. Sunt usor de facut, foarte delicioase, putin dulci si greu de uitat ;))...Ca sa nu le prajesc, data viitoare voi incerca sa fac o placintica sa vedem ce iese. Pofta buna!


Comentarii