Placinta de ciuperci cu crema de branza si seminte de pin

Reteta Placinta de ciuperci cu crema de branza si seminte de pin
Ingrediente:
- 300 g ciuperci feliate la borcan sau proaspete
- 200 g crema de branza
- 150 g mozzarella
- 100 g pesmet
- 50 g faina
- 50 g unt
- 30 g seminte de pin tocate
- 5 frunze de salata romana
- 5 fire de ceapa verde
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri seminte de canepa
- 3 oua
- condimente uscate: sare, piper, cimbru.
Mod de preparare:
Se amesteca crema de branza cu mozzarella taiata cubulete, ouale batute, semintele de pin, semintele de canepa, ceapa verde tocata, usturoiul taiat cubulete, salata romana tocata cu un cutit ceramic (sau rupta in bucati mici cu mana), condimentele uscate, ciupercile scurse bine, iar la final se adauga faina. Se unge cu unt un vas termorezistent, apoi se presara suficient pesmet, apoi se toarna umplutura si se da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute pana devine aurie si putin rumena pe margini. Cu 20 de minute inainte se presara si pe deasupra cateva seminte de pin. Aceasta placintica delicioasa si usoara merge de minune pe post de gustare pentru a astampara foamea. Pofta buna!


Comentarii