Reteta de post Bomboane de ciocolata cu coacaze negre si curmale
Ingrediente:
- 200 g curmale deshidratate
- 2 linguri seminte de canepa
- 1 mana de coacaze negre uscate
- 1 mana de nuca de cocos
- 1 mana de miez de nuca maruntit
- 1 lingurita esenta de vanilie
- rasatura de la o portocala.
Pentru crema de cacao:
- 4 linguri de cacao
- 2 linguri de faina de orez (sau puteti folosi si de cea normala de grau)
- 2 linguri rase de margarina
- 1 lingura dulceata de capsuni
- apa.
Pentru ornat:
- nuca de cocos.
Mod de preparare:
Mai intai se pun curmalele si coacazele negre la inmuiat in apa calda timp de 25 de minute, apoi se face crema de cacao: Faina si cacaoa se pun intr-o cratita, apoi se toarna treptat putina apa, omogenizand cu grija. Se pune cratita la foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga margarina si se lasa la racit, amestecand din cand in cand, apoi se adauga dulceata de capsuni. Intr-un bol mai mare se amesteca crema de cacao cu coacazele, curmalele curatate de samburi si pasate in blender, rasatura de portocala, esenta de vanilie, semintele de canepa si nuca de cocos. Se amesteca bine toate ingredientele si se dau la frigider pana se mai intareste compozitia (cam la 2 grade). Apoi se formeaza bilutele cu mana si se dau rapid prin nuca de cocos. Se aseaza pe un platou si se lasa la rece pana la servire. Este un desert de post, consistent, foarte delicios si aromat. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu