Reteta de post Prajitura cu migdale, coacaze negre si goji cu infuzie de cardamom
Ingrediente:
- 350 g faina
- 350 ml apa
- 150 g zahar brut de trestie
- 100 g migdale maruntite
- 60 ml ulei de cocos
- 60 ml ulei de cocos
- 3 linguri de cacao
- 2 linguri de goji
- 1 lingura de pastai de cardamom verde
- 1 lingura de coacaze negre
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 mana de nuca de cocos
- 1 lingurita de otet de mere
- 1 lingurita rasatura de portocale
- jumatate de pliculet de praf de copt.
Pentru glazura de ciocolata:
- 2 linguri de apa fierbinte
- 1 ciocolata neagra de post
- 1 lingura de ulei de floarea-soarelui
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Se fierbe apa apoi se adauga pastaile de cardamom, zaharul si se lasa la fiert timp de 1 minut dupa care se ia de pe foc si se lasa acoperit timp de 20 de minute. Intr-un bol mare se amesteca faina cu cacaoa, migdalele maruntite in blender, nuca de cocos, goji, coacazele negre, rasatura de portocale, esenta de vanilie si usor usor se incorporeaza infuzia de cardamom strecurata. La final se adauga praful de copt stins in otetul de mere. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena, apoi se toarna compozitia intr-o forma detasabila unsa cu putin ulei (eu am folosit o forma detasabila cu un strat de ceramica). Se da in cuptorul preincalzit pentru 28 de minute (sau putin mai mult in functie de cuptor, insa pentru orice siguranta faceti testul cu scobitoarea). Cand e gata, se scoate si se lasa la racit. Intr-un bol se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi, apoi se adauga uleiul, esenta de vanilie si apa. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Se unge prajitura cu aceasta crema si se decoreaza dupa bunul plac. Eu am folosit bombonele de ciocolata expandate. Dar daca postiti puteti lasa prajitura fara bombonele decorative. Este o prajitura simpla, delicioasa, aromata si foarte consistenta. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu