Reteta de post Zacusca de vinete cu ardei, leurda si usturoi verde
Ingrediente:
- 4 ardei kapia rosii
- 2 rosii
- 2 vinete
- 2 linguri bulion de casa
- 2 linguri ulei pentru wok (de la Lidl)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 legatura de leurda
- 1 legatura de patrunjel
- 1 foaie de dafin
- condimente uscate: busuioc, piper negru, cimbrisor, sare de mare.
Pentru servire:
- paine din hrisca cu seminte.
Mod de preparare:Pentru servire:
- paine din hrisca cu seminte.
Pentru inceput se pun vinetele si ardei la copt pe gratar. Cand sunt gata se pun intr-un bol adanc, se sareaza si se acopera cu capac timp de 30 de minute. Intre timp se taie cubulete patrunjelul, leurda, usturoiul si ceapa. Dupa cele 30 de minute se curata ardeii si vinetele, dar zeama care o lasa nu se arunca. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi se adauga ceapa, usturoiul si se lasa la calit 3 minute, dupa care se adauga zeama de la ardei si vinete, putina apa calda, rosiile si leurda. Dupa 6 minute se adauga dafinul, condimentele uscate, bulionul, ardeii si vinetele pasate cu blenderul. Se mai lasa pe foc 5 minute. Dupa care se da de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt. Este o reteta delicioasa cu un gust proaspat de primavara si merge perfect cu painici din hrisca cu seminte. Reteta la rulourile de vinete umplute cu ardei si maioneza de cartofi (doar ca la maioneza am mai adaugat in plus patrunjel proaspat) o gasiti aici. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu