Reteta Prajitura pufoasa cu ciocolata si ness
Ingrediente:
- 250 g unt
- 200 g ciocolata cu 75% cacao
- 125 g faina
- 110 g zahar brut de trestie
- 100 g ciocolata intensa cu lapte (am folosit Kandia)
- 80 g migdale macinate
- 5 oua
- 2 plicuri de ness
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Pentru servire: inghetata de vanilie.
Mod de preparare:
Pentru inceput se topeste intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Intr-un bol se amesteca cu mixerul ouale cu 50 g zahar pana cand compozitia devine cremoasa. Apoi se adauga faina, praful de copt, migdalele, amestecul de ciocolata. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort detasabile, apoi se toarna compozitia, se netezeste si se da in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute (in functie de cuptor, dar mai sigur faceti testul cu scobitoarea). Cu cateva minute inainte de a scoate prajitura din cuptor, intr-o oala mica e fierbe timp de 3 minute apa cu restul de zahar si pastaia de vanilie despicata in jumatate (se amesteca cu lingura pana se dizolva zaharul), iar la final se adauga nessul. Cat este inca fierbinte, se inteapa de mai multe ori prajitura cu o scobitoare si se insiropeaza cu jumatate din siropul cu ness. Cand s-a mai racit putin prajitura, se scoate cu grija prajitura din forma detasabila, se pune pe un platou, se insiropeaza cu siropul ramas si se portioneaza. Mie mi-a placut foarte mult sa o servesc impreuna cu inghetata de vanilie. Este o prajitura pufoasa, delicioasa si cu o aroma intensa de ciocolata. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu