Spatzle cu rosii si mirodenii gratinate la cuptor

Spatzle cu rosii si mirodenii gratinate la cuptor
Ingrediente:
- 500 g de spatzle (puteti cumpara sau puteti prepara dupa aceasta reteta)
- 200 g branza cheddar
- 200 g pasta de rosii
- 200 ml chefir
- 100 g cascaval de oi dat prin razatoarea mica
- 8 catei de usturoi
- 6 frunzulite de busuioc
- 5 rosii
- 2 cepe
- 1 lingura ulei de masline
- unt pentru uns vasul termorezistent
- condimente uscate: oregano, rozmarin, piper, cimbru, tarhon, boia de ardei dulce, patrunjel.
Mod de preparare:
Se fierbe spatzle timp de 13 minute in apa cu sare, se lasa la racit iar intre timp se taie rosiile, ceapa si usuroiul cubulete. Intr-un bol mai mare se amesteca pasta de rosii cu ceapa, usturoiul, rosiile, busuiocul tocat marunt, uleiul de masline si condimentele uscate. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pune un strat de spatzle, se amesteca cu jumatate din cantitatea de branza cheddar rasa, se toarna uniform chefirul, al doilea strat de spatzle amestecat cu restul de branza cheddar, deasupra se toarna sosul de rosii cu mirodenii si se presara cascavalul de oi. Se da in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute. Cand e gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste cu rosii. Este un preparat cremos, usor de facut foarte delicios si numai bun pentru a potoli foamea. Pofta buna!


Comentarii