Ingrediente:
- 100 g faina integrala de orez
- 100 g faina de grau
- 100 g unt
- 100 g branza de vaci cu smantana
- 65 g parmezan ras
- 3 linguri branza rasa cheddar
- 1 ou si un galbenus
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, cimbru, boia de ardei dulce.
- 200 g pasta de rosii
- 5 linguri de apa
- 3 rosii
- 1 lingurita rasa de chili
- 1 ceapa
- 1 lingura de ulei de arahide
- condimente uscate: busuioc, patrunjel, usturoi, oregano, rozmarin.
Mod de preparare:
Se framanta faina, untul putin topit la temperatura camerei, branza de vaci, galbenusul, branza cheddar, si condimentele uscate pana cand rezulta un aluat solid. Coca se framanta bine, dupa care se intinde in strat de 0,5 cm. Se taie fasii late de 1 cm si lungi de 10 cm, care se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu un blat de silicon sau hartie de copt unsa cu unt. Se lasa crochetele sa stea la rece timp de 30 de minute apoi se scot, se ung cu oul batut, dupa care se presara cu parmezan si se coc 15 - 20 minute la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc putin si prind culoare.
Sosul: Intr-o tigaie antiaderenta se inchinge uleiul apoi se adauga ceapa care se lasa la calit 2 minute dupa care se adauga rosiile taiate cubulete si apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie rosiile, apoi se adauga pasta de rosii, apa calda daca mai este nevoie pentru a subtia sosul, condimentele uscate, chili, se mai lasa 2 minute apoi se da de pe foc si se lasa la racit.
Crochetele sunt extrem de delicioase si se servesc impreuna cu sosul de rosii aromat si putin picant. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu