♥Terci de ovaz cu ciuperci, branza de burduf si ceapa verde
Poate suna a mancare de copii mici, insa, adevarul este ca se numara printre deliciile mele preferate. In perioada cand sunt racita nu prea am pofta de mancare insa daca imi fac un cir (terci) de malai cu ulei si putina branza sarata, imi vine pofta de mancare rapid, ma simt mai bine si mananc asta in fiecare zi pana imi vine revin simturile la normal (imi aminteste de cirul simplu cu ulei de floarea-soarelui pe care mi-l facea bunica in copilarie cand eram racita si nu voiam sa mananc absolut nimic). In perioada rece mananc cir simplu cu branza de cateva ori pe luna, doar ca de data asta am mai adaugat putina savoare folosind si alte ingrediente.
Ingrediente (pentru mine, ingredientele de mai jos le folosesc doar la o portie):
- 400 ml de apa
- 7 ciuperci champignon
- 3 linguri de malai
- 3 linguri tarate de ovaz
- 3 fire de ceapa verde
- 2 linguri si jumatate branza de burduf
- 2 felii de muschi bucovinean
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura de ulei de masline.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga faina in ploaie amestecand incontinuu, apoi se adauga in ploaie si fulgii de ovaz (compozitia trebuie sa fie usor moale, nu trebuie sa se intareasca ca mamaliga). Se lasa sa fiarba timp de 10 minute apoi se da deoparte si se adauga uleiul de masline. Intr-o farfurie se pune branza de burduf faramitata, se toarna terciul peste si se amesteca pana se topeste. Separat intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ciupercile taiate felii, ceapa verde si se lasa cu capac timp de 3 minute. Dupa care se adauga muschiul taiat cubulete si se amesteca pana se evapora zeama. Compozitia de ciuperci si carne se adauga peste terci si se serveste imediat. De obicei cirul il mananc simplu cu branza de burduf (obligatoriu) si putin ulei de masline. E o nebunieee (cel putin pentru mine a devenit dependenta;)))... Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu