Prepararea fructului de cherimoya

Pulpa moale si cremoasa a ajutat fructul de cherimoya sa cucereasa piete si gusturi peste tot in jurul lumii, acum a ajuns si pe la noi. Nu stiu cate cuceriri a facut in Romania, cert este ca efectele sale medicinale au fost dovedite in cele mai multe studii, si daca tot se gaseste si in tara noastra de ce sa nu profitam de aceasta diversitate... Si in loc sa ne folosim de alte produse pline de chimicale pentru a ne energiza, mai bine mancam un fruct de cherimoya, care ofera o cantitate insemnata de energie sub forma zaharurilor, precum si vitamine din grupul B, de care corpul nostru are nevoie pentru a putea folosi aceasta energie.
Vitaminele din grupul B prezente in cherimoya actioneaza ca niste catalizatori, sau facilitatori ai combustiei carbohidratilor si acizilor grasi, care constituie cele doua surse de energie de importanta majora pentru sanatatea celulelor inimii.
In mod normal cherimoya se mananca proaspat, astfel va puteti bucura de aroma rara si puteti beneficia la maximum de proprietatile sale terapeutice.
Sub forma de shake, cherimoya se combina bine cu sucul de portocale, lamaie, lime (sunt foarte racoritoare si delicioase) sau cu laptele. Pulpa trebuie pisata foarte bine pentru a indeparta semintele si a crea un piure. Constituie o bautura sanatoasa si delicioasa, buna mai ales pentru cei care sufera de boli ale inimii.
Se poate sti cand un cherimoya este copt: cand cedeaza usor la atingere.
Iata cum se pregateste sucul de cherimoya:
- se indeparteaza tija de la capatul cructului, tragand-o usor (se scoate cu usurinta de la fructele coapte)
- se taie fructul in jumatate cu un cutit de ceramica (de preferat)
- se indeparteaza pulpa cu ajutorul unei linguri (o puteti manca asa sau treceti la pasul urmator)
- se paseaza pulpa (se trece printr-o sita) si se transforma intr-un piure care poate fi folosit in combinatie cu suc de portocale diluat cu putina apa minerala sau plata, deserturi congelate (sorbet, semifreddo), sub forma de mousse sau shake-uri.

Comentarii