Rulada Raffaello cu crema de ciocolata alba si capsuni ❤

Reteta Rulada Raffaello cu crema de ciocolata alba
Cred ca e cea mai buna rulada incercata vreodata: pufoasa, aromata, delicioasa, de se topeste in gura. A foste nevoie se o prepar o singura data, ca apoi sa am o multime de cereri (in familie) ;))). Asta este o varianta mai simpla si usoara pentru stomacul nostru pofticios, insa sunt o multime de alte combinatii pentru fiecare gust...pe viitor voi mai adauga cateva.
Ingrediente:
Pentru blatul pufos de cacao:
- 4 linguri cu faina
- 4 oua mari (sau 5 normale)
- 2 linguri rase de xylitol/zahar brut de trestie
- 2 linguri si jumatate de cacao (puteti folosi 1 lingura cu cacao si una cu pudra de maca...rezultatul a iesit ca in poza de mai jos - fara gelatina in crema si putin mai deschis la culoare decat cel cu 100%  cacao)
- 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker.


Pentru blatul de cacao fara gluten si fara zahar (in aceasta varianta blatul nu mai iese atat de pufos ca cel cu faina de grau...data viitoare o sa incerc sa adaug bicarbonat de sodiu cum mai folosea bunica la unele prajituri pentru a iesi mai pufoase sau "pufade" cum zicea ea):
- 4 linguri faina de cocos
- 4 oua mari
- 2 linguri si jumatate de xylitol
- 2 linguri si jumatate de cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker.
Pentru crema de ciocolata:
- 200 g crema de branza natur K-classic (de la Kaufland)
- 100 g ciocolata alba simpla/fara zahar
- 6 linguri cu lapte obisnuit/lapte de cocos
- 4 linguri cu nuca de cocos
- jumatate de pliculet de gelatina (optional pentru obtinerea unei sectiuni perfecte la taiere).
Mod de preparare:
Pentru inceput se separ albusurile de galbenusuri. Intr-un bol separat se bat albusurile spuma impreuna cu indulcitorul ales si esenta de vanilie pana cand se intareste bine, apoi se adauga galbenusurile si se bate incontinuare cu mixerul. Se opreste apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa (ingredientele uscate se cern prin sita de 2 ori), si se bate din nou cu mixerul  la viteza 1 pana se omogenizeaza. O tava dreptunghiulara se unge cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se adauga compozitia. Se da in cuptorul preincalzit timp de fix 10 minute (nu mai mult). Cand e gata se pune cu tot cu hartie de copt cu fata in jos pe un prosop putin umezit cu mainile, se acopera si se lasa la racit pana se face crema.
Pentru crema: se rupe in bucati ciocolata alba, se adauga 3 linguri cu lapte, apoi se pune in cuptorul cu microunde pana se topeste. Dupa care se incorporeaza rapid crema de branza si nuca de cocos. Se bate cu mixerul pana se obtine o crema fina, se adauga gelatina hidratata si topita pe baie de aburi, si se mai bate putin cu mixerul. Se intinde pe masa o folie de plastic, deasupra se aseaza blatul cu fata in sus, se adauga crema uniform, apoi se lasa la rece timp de 10 minute (daca nu adaugati gelatina, puteti sari peste acest pas). Dupa care se ruleaza cu grija, se acopera la capete cu folie si se lasa la frigider pana a doua zi la servire. Se poate manca si in aceeasi zi, insa, a doua zi este mai buna avand in vedere ca toate aromele s-au imbinat. Puteti manca cate felii de rulada doriti, mai ales ca nu e foarte dulce ;). Trebuie sa o incercati neaparat, daca preferati ceva dulce, bun, usor si rapid de facut. Desi crema nu contine aceleasi ingrediente ca si aromatele bomboane Raffaello, aceasta rulada are gustul destul de asemanator (de aceea i-am dat acelasi nume).
Pofta buna!
Varianta cu capsuni: A doua varianta a acestei rulade pot sa zic ca e preferata mea de acum inainte, mai ales ca are acelasi gust ca batonul de ciocolata Vis cu capsuni (candva si el preferatul meu, doar ca era cam dulce). Spre deosebire de prima varianta, pentru blat am folosit 4 oua normale ca sa fie putin mai subtire, si in loc de cele 2 linguri de zahar/xylitol am folosit 43 de picaturi indulcitor natural de stevie. Pentru crema am folosit crema de branza cu iaurt de la K-classic si in rest am pastrat aceleasi ingrediente doar ca la final am adaugat 6 capsuni taiate cubulete. Rulada cu capsuni este atat de parfumata si delicioasa incat te face sa crezi ca a venit vara. Desi prima varianta ramane preferata sotului meu, cea cu capsuni o sa fie preferata mea si ca ne impacam pe amandoi o sa pun capsuni doar in jumatate de rulada ;))). Chiar daca schimbarile facute au fost mici, rulada cu capsuni are un gust total schimbat decat prima varianta.

Comentarii