Burger de pui la cuptor cu dovlecei, branza cheddar si sos tzatziki

Reteta Burger de pui la cuptor cu dovlecei, branza ceddar si sos tzatziki
Ingrediente:
Pentru burger (din aceasta compozitie se formeaza 11 burgeri sau mai putini - in functie si de grosimea dorita):
- 650 g pulpe de pui dezosate (sau  puteti folosi muschi de porc proaspat tocat in blender - se potriveste perfect cu ingredientele de mai jos)
- 3 fire de ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ou
- condimente uscate: sare, cimbru, piper cayenne.
Pentru sos:
- jumatate de legatura de marar verde
- 1 castravete cornison mare
- 1 iaurt grecesc
- 4 catei de usturoi
- sare, piper negru.
Pentru asamblare:
- 2 dovlecei
- branza topita cheddar felii
- chifle cu susan (de la Lidl sau chifle homemade - reteta aici).
Mod de preparare:
Pulpele de pui se spala apoi se toaca in blender, la fel si ceapa verde si patrunjelul. Intr-un bol se amesteca carnea tocata, ceapa verde si patrunjelul tocat, condimentele uscate si la final se adauga oul batut. Avand in vedere ca pulpe contin grasime spre deosebire de pipetul de pui, nu mai este enecesar sa adaugati grasime suplimentara (sau ulei) insa daca doriti sa faceti cu piept de pui trebuie neaparat sa adaugati si putina grasime sau ulei, altfel, burgerii vor fi inecaciosi. O tava se unge cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt, si se pune cu lingura din compozitia de carne si se formeaza burgerii unul cate unul. Se da tava in cuptorul preincalzit si se lasa la copt. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc pe cealalta parte. Intre timp se spala dovlecelul, se sterge cu un prosop de hartie apoi se feliaza si se sareaza. Se lasa timp de 10 minute, se scurge zeama care s-a lasat apoi se pun intr-o tigaie grill unsa cu ulei de arahide sau ulei de masline aromatizat cu usturoi (se lasa 2 minute pe fiecare parte). Apoi se pregateste sosul amestecand iaurtul cu usturoiul pisat, mararul, sarea, piperul si castravetele dat prin razatoarea mare si scurs de zeama.
Asamblarea: Se taie chiflele in jumatate si de jos in sus se pune cate 4 felii de dovlecel, 1 burger de pui aromat, si branza topita cheddar (se procedeaza la fel si pentru restul burgerilor). Se pun burgerii intr-un vas de sticla termorezistent si se dau in cuptorul preincalzit pana se topeste branza cheddar. Apoi se scot si se adauga o lingura de sos tzatzkiki deasupra dovleceilor.
Acesti burrgeri sunt fenomenali... suculenti, gustosi, satiosi, sanatosi si foarte foarte aromati. Yummy! Pofta buna!





Comentarii