Cum sa facem in casa amestecuri de condimente picante

Daca va place mancarea picanta, trebuie sa stiti ca faceti o alegere buna atata timp cat si organismul vostru va permite. Eu de mica am fost atrasa de mancarea picanta, deci stiam eu ce stiam (in mod inconstient) inca de pe atunci ;)))). Studiile au scos la iveala faptul ca ardeii iuti au urmatoarele calitati: accelereaza metabolismul (ajuta la arderea grasimilor si astfel scapati si de cateva kilograme in plus), ajuta la stimularea organismului de a dizolva cheagurile de sange si astfel fluxul sanguin creste, stimuleaza digestia (digestia alimentelor picante duce la combaterea unora dintre bacteriile nocive pentru sistemul digestiv), ajuta la lupta impotriva gripei si sinuzitei, stimuleaza transpiratia si desfundarea nasului, lupta puternic impotriva stresului (datorita nivelului ridicat de endorfine si serotonina. Insa, alimentele picante trebuie consumate cu moderatie la fel ca si restul grupelor de alimente.
Consumul in exces duce la indigestie, iritarea colonului, gastrita usoara sau afectarea papilelor gustative.
Iata cum sa va preparati acasa propriul amestec de condimente picante:
In componenta ardeiului iute pot intra diferite condimente, printre care piperul, chili, boiaua de ardei iute, chimionul, coriandrul, turmericul, sofranul, ghimbirul, nucsoara, praful de curry, scortisoara si cuisoarele. Acestea le puteti cumpara gata macinate si amestecate sau le puteti prepara acasa, folosind fie condimente intregi.
Condimentele intregi se coc in cuptor timp de 20 de minute. Se lasa la racit apoi se macina separat intr-un mojar.
Daca folositi condimente gata macinate, amestecati-le dupa cum urmeaza: 2 lingurite de scortisoara si 2 de turmeric, o lingurita de chimion si una de ghimbir, cate o jumatate de lingurita de cuisoare, piper negru si chili.
Folositi acest amestec de condimente praf la obtinerea unor sosuri de curry, care se servesc cu preparate din carne, peste sau oua.
Una dintre retetele picante preferate ar fi sos de curry cu oua  servit cu orez cu bob lung fiert.
Daca sunteti curiosi cum se face, o sa postez reteta in curand.






Comentarii