Ostropel de pui cu ardei copti si sos de soia la cuptor

Reteta Ostropel de pui cu ardei copti si sos de soia la cuptor
Va propun o reteta de ostropel de pui usor de facut, foarte cremos, delicios si cu un mod de preparare mai "light" decat varianta clasica.
Ingrediente:
- 400 ml rosii maruntite in sos
- 6 ardei capia
- 5 copanele de pui
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri rase faina de orez (sau de grau)
- 2 cepe medii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de patrunjel verde
- condimente uscate: sare, piper, busuioc, cimbru.
Mod de preparare:
Mai intai se spala ardeii capia, se lasa sa se usuce sau se sterg cu un servetel, apoi 5 dintre ei se pun la copt intr-o tigaie grill incinsa pe ochiul de la aragaz. Cand sunt gata si copti pe toate partile, se sareaza si se lasa intr-un bol acoperit timp de 30 de minute sau chiar si mai mult daca aveti altceva de facut intre timp. Apoi se spala copanelele de pui si se lasa la scurs. Ceapa se curata, se taie pestisor (julien), la fel si ardeiul ramas (se taie pe latime). Intr-un vas termorezistent de sticla se  amesteca ceapa si ardeiul cu uleiul de masline si 2 linguri de sos de soia, se lasa 3 minute sa se marineze putin, apoi se aseaza copanele de pui, peste care se picura restul de sos de soia (ii da un gust deosebit). Se pun aproximativ 3 pahare de apa calda cat sa fie la acelasi nivel cu copanelele (nu trebuie acoperite cu apa). Vasul se acopera o folie de aluminiu si se da in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute. Apoi se inlatura folia de aluminiu si se adauga sosul de rosii amestecat cu putina sare, piper, busuioc, cimbru si capatata de usturoi pisata. Se amesteca bine sosul in vas si se lasa sa mai fiarba 15 minute de minute. Intr-un bol se amesteca faina de orez cu 4 linguri din sosul de ostropel, apoi se adauga peste restul de sos, se amesteca bine, se adauga si ardeii copti (ardeii se curata de coaja si de cotor, apoi se taie fasii pe latime...daca nu va plac semintele le puteti inlatura de tot, insa, mie imi plac, asa ca am inlaturat doar cotorul, restul semintelor le-am lasat). Se mai lasa sa fiarba 10 minute. apoi se stinge flacara cuptorului si se lasa vasul in cuptor. Dupa 20 de minute se adauga patrunjelul verde tocat, si se poate servi cu mamaliga calda sau simplu. Este cel mai bun ostropel mancat vreodata, m-am indragostit! Pofta buna!

Comentarii