Ingrediente:
- 500 g muschi de porc
- 150 ml vin rosu
- 4 catei de usturoi
- condimente uscate: boia de ardei dulce, sare, piper, maghiran, sare roz himalayana.
Pentru sos:
- 150 ml smantana
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri mustar domnesc cu miere (de la Kaufland)
- 1 legatura de leurda (6-7 frunze)
- 1 lingura ulei de rapita
Mod de preparare:
Carnea se spala bine, se taie felii, apoi se pune la marinat impreuna cu vinul si condimentele uscate, timp de 1 - 2 ore. Dupa care se scoate din frigider, si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Se da in cuptorul preincalzit pana se rumeneste putin pe ambele parti. Intr-o tigaie antiaderenta se incinge o lingura ulei de masline, se adauga ceapa si se caleste 2 minute, apoi se adauga 150 ml de apa calda, leurda taiata marunt si se mai lasa sa fiarba 3 minute. Apoi se adauga smantana, usturoiul pisat si mustarul. Se amesteca 2 minute, apoi se da deoparte si se serveste cat e cald cu muschiul de porc. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu