Reteta Salata cu piept de rata la gratar si sos de usturoi
Ingrediente:
- 300 g piept de rata cu piele
- 7 frunze de salata creata
- 7 rosii cherry
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita zeama de lamaie
- condimente pentru marinata: sare neiodata, ulei de rapita, praf de chili, ceapa granulata, usturoi granulat, marar, rozmarin, tarhon.
Pentru sosul de usturoi:
- 100 ml de chefir
- 2 linguri de iaurt grecesc 10% grasime
- 4 catei de usturoi
- condimente uscate: patrunjel, boia de ardei dulce, busuioc, cimbru.
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregateste marinata cu o seara inainte: se taie pieptul de rata file, apoi se amesteca dupa gust cu uleiul de rapita, chili, ceapa, usturoiul, mararul, rozmarinul si tarhonul.
Pentru sos: se amesteca chefirul cu iaurtul, condimentele uscate si usturoiul pisat.
Se incinge gratarul bine, apoi se pune pieptul de rata (se face pe ambele parti). De obicei imi place sa fie bine facuta carnea la gratar, insa altfel stau lucrurile in ceea ce priveste carnea de rata, care nu mai are o consistenta prea placuta daca e prea bine gatita (gradul de coacere influenteaza foarte mult aroma, fragezimea si textura). Dupa cum puteti observa in imagini, pieptul de rata este mediu spre bine facut. Chiar e foarte gustos, fraged si suculent.
Pentru salata: se spala bine salata creata si rosiile cherry, apoi se absoarbe apa cu servetele de hartie. Se taie cu un cutit de ceramica salata creata si rosiile cherry in sferturi. Se amesteca salata cu rosiile cherry, uleiul de masline, un praf de sare si zeama de lamaie. Pieptul de rata se taie fasii (se indeparteaza pielea), dupa care se adauga in salata impreuna cu sosul de usturoi (se poate servi si separat). Daca se doreste se pot adauga si crutoane de paine prajita. Pieptul de rata are un gust foarte interesant, si iti face papilele gustative sa topaie de placere. Trebuie incercat neaparat ;)!Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu