Reteta Perisoare de rata la aburi cu salata tabouleh si sos rosu
Mi-am adus aminte de o metoda veche pe care o folosea bunica pentru a inmuia o paine de casa uscata. O punea intr-o strecuratoare deasupra unei oale pe jumatate umpluta cu apa si acoperita cu capac (sau uneori folosea metoda asta deasupra unei oale cu bors care era in curs de preparare, si aburii legumelor patrundeau in paine). Dupa un timp painea era nu doar moale si buna de mancat dar parca si mai delicioasa decat inainte.
Asadar am zis ca la reteta mea de perisoare de rata am zis sa renunt la prajit sau fiebere si sa vad cum ies si la aburi. Cu putine emotii, rezultatul a fost un deliciu ce m-a facut sa pregatesc perisoarele mai des in acest mod. Dupa ce am facut aceasta reteta la aburi intr-o strecuratoare de paste, intr-o zi cand m-am dus la Lidl, ghici ce? Am gasit vase de gatit la aburi dar si un steamer de silicon pliabil. Nici nu am mai stat pe ganduri si l-am luat. Parca mi-a fost trimis de cineva in cale :D...
Ingrediente:Asadar am zis ca la reteta mea de perisoare de rata am zis sa renunt la prajit sau fiebere si sa vad cum ies si la aburi. Cu putine emotii, rezultatul a fost un deliciu ce m-a facut sa pregatesc perisoarele mai des in acest mod. Dupa ce am facut aceasta reteta la aburi intr-o strecuratoare de paste, intr-o zi cand m-am dus la Lidl, ghici ce? Am gasit vase de gatit la aburi dar si un steamer de silicon pliabil. Nici nu am mai stat pe ganduri si l-am luat. Parca mi-a fost trimis de cineva in cale :D...
- 420 g piept de rata cu piele
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 ou
- jumatate de lingurita de piper
- condimente uscate: sare de mare neiodata, rozmarin , marar, busuioc.
Pentru sos:
- 250 g pasta de rosii
- 2 cepe rosii
- 2 foi de dafin
- 1 rosie
- 1 ardei galben
- 1 lingurita de unt
- jumatate de lingurita de chili
- jumatate de legatura de marar
- sare.
Pentru salata tabouleh:
- 4 linguri de bulgur
- 3 fire de ceapa verde
- 2 rosii
- 1 legatura cu patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
Mai intai se fac perisoarele: se spala bine pieptul de rata, apoi se taie cubulete si se pune in robot impreuna cu jumatate din cantitatea de piele, usturoiul si condimentele. Se marunteste bine, apoi se adauga oul, pesmetul si se mai amesteca putin. Se umple o oala pe jumatate cu apa si deasupra ei se pune o strecuratoare de paste. Se formeaza perisoarele cu mainile umezite si se pune una cate una in strecuratoare (din aceasta cantitate, ies cam 24 de perisoare care o sa se faca in 2 runde - in functie si de marime). Fiecare runda de perisoare se lasa la aburi cu un capac acoperit timp de 30 de minute. Separat intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul, se adauga ceapa, se lasa 2 minute la calit, apoi se adauga ardeiul galben si rosia taiate cubulete, plus 150 ml de apa. Se lasa sa fiarba 4 minute, dupa care se adauga pasta de rosii, restul de condimente si foile de dafin. Dupa 4 minute se adauga perisoarele de rata, care se lasa sa se scalde in sos timp de 4 minute, apoi gata! Se trece la pasul urmator: salata. Pentru salata pregatirea e foarte simpla: bulgurul se lasa la inmuiat in apa rece timp de 1 ora, apoi se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, ceapa verde, rosiile taiate cubulete, putina sare, uleiul de masline si la final se stropeste totul cu zeama de lamaie. Daca nu va place salata tabouleh atunci perisoarele se pot servi simple, ori cu salata verde, ori cu un sos de iaurt si usturoi. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu