Reteta Pate de linte cu naut si salata de cruditati
Incepem masa de pranz cu ceva usor, de post si super delicios?
Ingrediente:
- 250 g boabe de naut All Green
- 150 g linte verde
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 1 lingura de tahini
- zeama de la jumatate de lamaie
- optional: chimen (da o aroma placuta pateului si in plus chimenul este un aliat de nadejde in lupta contra parazitilor intestinali)
- condimente uscate: sare roz himalayana, turmeric, piper negru, boia de ardei dulce, cimbru, marar, patrunjel.
Pentru salata:
- 3 rosii inima de bou (de la kaufland) sau 200 g rosii cherry
- 1 mana de spanac
- 1 fir de ceapa verde
- 1 castravete cornichon
- jumatate de avocado sau o lingura de ulei de masline
Pentru servire: chifle cu seminte, prajite pe gratar sau sandwich maker.
Mod de preparare:
Atat boabele de naut cat si cele de linte se spala si se lasa la inmuiat aproximativ 12 ore. Apoi se scurge apa in care au stat la inmuiat si se fierb boabele impreuna in apa proaspata pana se inmoaie impreuna cu ceapa taiata in 4, radacina de patrunjel si morcovul taiat rondele. Daca alegeti sa le folositi, cu 10 minute inainte de final puteti adauga semintele de chimen (o lingurita). La final se adauga sare dupa gust. Intr-un bol se paseaza toate ingredientele fierte cu blenderul vertical apoi se adauga usturoiul pisat, pasta de susan tahini, uleiul de masline, condimentele uscate, se sareaza dupa gust si se amesteca bine. Pateul de linte si naut se serveste pe jumatate de chifla cu seminte putin prajita, alaturi de o salata de rosii revigoranta si plina de vitamine. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu