Aceste bomboane tiramisu sunt absolut perfecte! Merg in orice moment al zilei alaturi de un ceai/cafea, putem sa le transportam usor in cazul in care dorim sa servim colegii de serviciu cu aceste minunatii si in plus sunt usor de preparat.
- 250 g mascarpone
- 100 g ciocolata cu lapte
- 30 piscoturi
- 2 linguri de cacao
- 2 pliculete de ness
- jumatate de lingurita pudra de vanilie
- jumatate de lingurita esenta de migdale Dr.Oetker sau o lingura de Amaretto.
Pentru ornat:
- nuca de cocos amestecata cu bucatele de migdale sau glazura de ciocolata neagra (ciocolata neagra topita pe baie de aburi la care se adauga un cubulet de unt si o lingura de iaurt).
Mai intai se maruntesc piscoturile intr-un robot de bucatarie. Separat intr-o olcica se pune la fiert 120 ml de apa apoi se da deoparte si se adauga cele doua pliculete de ness, cubuletele de ciocolata si se amesteca bine pana se topeste complet ciocolata. Dupa care se incorporeaza branza mascarpone, esenta de migdale, cacaoa, pudra de vanilie si piscoturile maruntite. Compozitia obtinuta se baga pentru 10 minute in congelator apoi pentru inca 20 de minute in frigider. Cand suntem gata de joaca, scoatem compozitia din frigider si incepem sa formam bilutele tiramisu pe care le rostogolim prin amestecul de migdale si nuca de cocos. Cand joaca s-a incheiat, se pun din nou in frigider pana la servire. Sunt pur si simplu fenomenale! Daca nu va place nuca de cocos sau migdalele le puteti imbraca in ciocolata neagra, doar ca in acest caz joaca va deveni mai murdaricioasa ;)). Insa mie imi plac mai mult in nuca de cocos si migdale. Sau daca le faceti pentru o ocazie speciala le puteti imbraca in bombonele colorate, si infingeti cate un betisor de plastic ca la acadele. Pentru a vedea pozele mai in detaliu dati click pe ele. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu