Ciocolata crunch cu mousse de lapte condensat si nuci pecan

Tot vedeam prin magazin nuci pecan, nuci pecan...ia sa incerc! Este prima data cand consum nuci pecan, si spre surprinderea mea, au acelasi gust ca si al nucilor romanesti. Gustul se aseamana insa calitatile nutritionale difera: majoritatea nucilor contin omega 6, insa nucile pecan contin o cantitate echilibrata de acizi grasi omega 3 si 6. In plus, sunt o sursa unica de beneficii: abunda in minerale si antioxidanti, protejeaza corpul de infectii si boli, inclusiv de cancer (am incercat sa ma abtin sa scriu acest cuvant...dar se pare ca face parte din vremurile in care traim, mie mi-a furat pe cineva drag de tot).
Desert, desert! 
Unii iubesc ciocolata, nucile, bomboanele, biscuitii, altii lactatele, cerealele si fructele. Astazi doar la micul dejun fructe, insa vreau sa va impartasesc o reteta iubita in casa noastra, pentru ca ne impaca pe toti si contine majoritatea ingredientelor enumerate mai sus.
Ingrediente:

Mousse de lapte condensat:
- 250 ml lapte condensat indulcit
- 226 g crema de branza
- 200 g smantana
- jumatate de lingurita extract de vanilie
- jumatate de plic de gelatina.
Ciocolata crunch:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 60 g ciocolata neagra
- 9 linguri orez expandat
- 1 lingurita cafea solubila.
Pentru asamblare:
- nuci pecan (merg si cele romanesti)
- 8 biscuiti maruntiti (orice tip)
- cacao
- orez expandat
- ciocolata neindulcita rasa
- cu sau fara bombonele decorative colorate natural.
Mod de preparare:
Pasul 1 - crunch-ul de ciocolata: pe baie de aburi se topeste ciocolata cu lapte impreuna cu cea neagra. Cand s-au topit complet, se dau deoparte, se adauga cafeaua solubila si orezul expandat. Se amesteca rapid, dupa care se rastoarna intr-o tava rotunda tapetata cu folie de plastic. Se lasa la  frigider pentru a se intari.
Pasul 2 - mouse-ul de lapte condensat: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un bol se bate smantana pentru 4 minute, se adauga laptele condensat, crema de branza, extractul de vanilie si se mai amesteca cu mixerul 1 minut. Gelatina se pune la dizolvat pe baie de aburi, apoi se incorporeaza in crema, amestecandu-se usor. Se lasa crema in frigider pentru 10 minute.
Pasul 3 - asamblarea: Se pune un strat de orez expandat, un strat de crema, un strat de biscuiti maruntiti, un strat de crema, un strat cu bucati de ciocolata crunch, putina cacao si nuci pecan, inca un strat de crema iar deasupra se decoreaza cu ciocolata neindulcita rasa, ciocolata crunch, nuci pecan si cateva bombonele colorate. Se lasa paharele in frigider pana la servire, acoperite cu folie de plastic.
Este un desert distractiv de preparat, delicios, aromat si gata sa ne satisfaca orice pofta de dulce.
Bineinteles ca ciocolata crunch nu am folosit-o pe toata la acest desert, dar pentru ca ador ciocolata in combinatie cu cerealele expandate am facut o cantitate mai mare, sa mai savurez din cand in cand cate o bucatica sau merge perfect pe post de blat in locul biscuitilor cu unt.
Pofta buna!

Comentarii