Pachetelele de primavara pot fi facute intr-o sumedenie de variante: cu ciuperci uscate felii, carne de porc maruntita, carne de pui, creveti, peste, tofu, felii de bambus marinate, paste de orez de tip vermicelli, morcovi fasii, ardei, patrunjel, mazare, fasole, oua, germeni si vlastari.
Pachetelele de primavara pot fi consumate cu diferite sosuri si de asemenea pot fi servite in varianta prajita. Insa, daca tot sunt numite pachetele de primavara totusi ar trebui sa le consumam cat mai proaspete, si in afara de carne, legumele sa fie neprelucrate termic.
Pentru a fi cat mai delicioase, aceste pachetele de primavara ar trebui sa nu contina mai mult de 4 ingrediente. Astfel ne vom bucura de fiecare ingredient in parte. Daca dorim sa incercam mai multe ingrediente, atunci putem face diverse combinatii astfel incat sa ne facem toate poftele. Eu am ales sa le fac cu carne de pui dar data viitoare as dori sa le fac cu peste, ardei si patrunjel. Prima data am facut cunostinta cu aceste pachetele de primavara la un restaurant chinezesc. Insa combinatia de legume si vlastari nu prea a fost pe placul meu asa ca de aceasta data am facut fix cum mi-am dorit. Secretul acestor pachetele este puiul crispy aromat.
Obs: Avand in vedere ca foile sunt din orez nu prea vad locul altor paste in interiorul compozitiei (acelasi lucru este valabil si pentru orice alt tip de foaie).
Ingrediente pentru 2 persoane (pentru 4 persoane se dubleaza cantitatea):
- 250 g pulpe de pui (dezosate si fara piele)
- 9 foi de orez cu diametrul de 22 cm (ale mele contin faina de orez, tapioca, sare si apa)
- 4 frunze mari de salata rupte in 9 bucati mai mici
- 3 fire mari de ceapa verde (din care se rup in 9 bucati de aceeasi dimensiune cu puiul)
- 1 morcov taiat fasii
- 1 castravete cornichon.
- 1 castravete cornichon.
Pentru crispy: pesmet.
Pentru marinata:
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan/masline
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 1 lingurita de otet de orez
- 1 lingurita seminte de susan alb
- jumatate de lingurita de pulbere de ghimbir
- jumatate de lingurita pulbere de usturoi
- jumatate de lingurita pulbere de ceapa
- jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
- un praf de chili
- sare dupa gust.
Sosul de avocado pentru servire:
- 3 linguri de iaurt grecesc
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de mustar
- 1 avocado copt.
Sos de soia aromat pentru servire:
- 30 ml sos de soia
- jumatate de lingurita xylitol/zahar brun
- 1 lingura si jumatate de susan alb putin prajit in tigaie
- 1 lingura si jumatate de susan alb putin prajit in tigaie
- 1 lingura de pasta de rosii
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita otet de orez.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de pui: se spala bine, se amesteca cu marinata si se lasa asa in frigider timp de 30 de minute. Dupa ce a trecut jumatate de ora se trece fiecare bucata de pui prin pesmet (pe ambele parti) dupa care se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Cand am acoperit cu pesmet toate bucatile de pui, dam tava in cuptorul preincalzit timp de 40 - 45 de minute (cand s-au rumenit frumos pe o parte trebuie intoarse pe cealalta parte).
Pentru sosul de avocado: se paseaza avocado si se amesteca cu usturoiul maruntit la presa + restul ingredientelor si se da la rece pana la servire.
Pentru sosul de soia se procedeaza aproape la fel ca si in cazul sosului de avocado: se amesteca toate ingredientele, mai putin susanul si pasta de rosii care se amesteca separat si se pune deasupra sosului de soia la servire.
Cand puiul este gata, se lasa la racit dupa care se feliaza (fiecare felie trebuie sa aiba aproximativ 5 - 6 cm).
Separat intr-o oala se incalzeste 300 ml de apa, apoi se da deoparte si incepem sa scufundam rand pe rand foile de orez, pentru maxim 10 secunde. Dupa ce se scufunda foaia de orez, se scutura bine de apa, se aseaza pe o farfurie plata, dupa care incepem sa punem salata, o felie de pui, cateva fire de ceapa verde, cateva fasii de morcov si rulam foaia de orez ca pe o shaorma (ca in imaginea de mai jos).
Se procedeaza la fel pentru fiecare. La final se taie in jumatate, se aseaza pe o farfurie plata si se servesc cu unul dintre sosuri sau amandoua prin rotatie. Opiniile legate de sosuri au fost impartite: de exemplu mie mi-a placut mai mult cu sosul de avocado, sotului cu sosul de soia. Insa cateva le-am facut cu salata, pui, castravete, ceapa verde, morcov si am pus si cate o lingurita de sos de avocado. Asa a fost mai bine si am impacat pe toata lumea.
Fiind 1 mai, in loc de micii traditionali presupun ca merg si acesti "mici" verzi cu putina carne ;)).
Savurati cu mare placere!
Comentarii
Trimiteți un comentariu