Paste umplute cu carne de vita, tofu si kimchi

Imi era o pofta teribila de cannelloni umpluti. Desi nu am mancat niciodata, mereu salivam cand vedeam poze cu acele paste umplute cu multa branza si alte topping-uri. Ei bine, mi-am luat inima in dinti si am trecut pe lista de cumparaturi: cannelloni. Nu am gasit acest tip de paste, in schimb norocul meu a fost ca am zarit aceste penne uriase. Seamana putin cu ce cautam, nu este acelasi lucru insa mi-a iesit ce voiam: paste umplute. Data viitoare sper sa gasesc si cannelloni ca sa fie pofta originala dusa pana la capat. Stiu ca putem improviza cannelloni din foi de lasagna dar totusi... de data aceasta am preferat comoditatea. ;))
Probabil va veti intreba ce este kimchi sau poate nu...Prima data am descoperit kimchi uitandu-ma pe un site online cu produse coreene (veti observa destul de mult in articolele mele cuvantul "online" deoarece de 8 ani este modalitatea mea preferata de a face cumparaturi - nu prea imi place sa umblu prin magazine decat pentru mancare, insa imbracamintea, incaltamintea, cosmeticele si alte accesorii pentru mine/casa prefer sa le achizitionez de pe site-urile care m-au acompaniat de-a lungul anilor si niciodata nu mi s-a intamplat sa fiu nemultumita de calitate/marime/pret/livrare). 
De cand l-am zarit si am vazut ce contine, mi-am promis ca trebuie sa il incerc. Nu regret nicio secunda, are un gust interesant si chiar seamana putin cu varza noastra murata dar amestecata cu sos de rosii si chili - tocmai de aceea am si recomandat aceasta combinatie in cazul in care nu puteti achizitiona online.
Kimchi (un veritabil simbol al culturii gastronomice coreene) este un tip de muraturi traditionale coreene  de obicei sarate (cum sunt mai toate muraturile) si putin picante, cu incredibile efecte asupra sanatatii. Retetele sunt variate insa cea traditionala contine varza chinezeeasca, fulgi de chili, ghimbir, ridiche, ceapa, usturoi, frunze de mustar, sare Kosher, faina de orez, zahar, creveti fermentati, sos de peste. Suna bine!
Avand in vedere ca beneficiile acestui aliment sunt nenumarate, avem un motiv in plus sa il adaugam in alimentatia noastra. Puteti sa-l preparati chiar la voi in bucatarie.

Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 250 g penne uriase - 30 buc. (big pennoni rigati) sau cannelloni (in cazul in care folositi acest tip de paste nu mai este necesar sa le fierbeti inainte)
- 180 g tofu
- 80 g kimchi (se gaseste online la un pret foarte convenabil, daca nu aveti posibilitatea de a achizitiona atunci puteti folosi varza murata amestecata cu o lingura de bulion si putin chili)
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura sos de soia
- jumatate de ardei galben
- mirodenii: o lingurita boia de ardei dulce, sare dupa gust, patrunjel uscat, cimbru, ghimbir macinat, piper alb.
Sos:
- 300 ml pasta de rosii
- 150 ml apa
- 3 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii
- sare
- oregano
- busuioc.
Pentru gratin: parmezan.
Info: optional puteti face si un sos alb pe baza de unt, lapte si faina pe care sa il intindeti pe fundul tavei (avand in vedere ca am folosit carne de vita, am vrut sa nu il folosesc in aceasta reteta, daca as fi ales carne tocata de pui/curcan atunci cu siguranta l-as fi folosit).

Mod de preparare:
Pentru inceput se fierb pennele uriase in apa sarata timp de 7 minute, apoi se lasa la racit pana la asamblare.
Se incinge bine o tigaie antiaderenta, se pune carnea tocata care se amesteca si se amesteca timp de 6 minute. Dupa care se adauga ceapa rosie si ardeiul galben taiate cubulete. Se mai lasa pe foc in jur de 4 minute iar la final se da deoparte si se presara mirodeniile. Separat intr-o olcica se fierbe timp de 3 minute sosul de rosii (pasta de rosii + apa) impreuna cu ceapa verde taiata marunt, rosiile taiate cubulete, usturoiul maruntit cu presa si mirodeniile.
Intr-un bol mai mare/oala se amesteca carnea tocata cu branza tofu maruntita bine cu mana, oul batut, sosul de soia si kimchi tocat marunt. Acum incepe marea distractie: umplerea pastelor. Dar inainte de a pune pastele umplute una cate una in tava, se toarna jumatate din sos, restul se pastreaza pana la final. Cand ajungeti la jumatate cu treaba, beti un pahar mare cu apa si continuati :). Cand am umplut pastele (se umple cu lingurita sau cu o punga cu varful taiat), se toarna restul de sos si se presara putin parmezan deasupra. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute. 
 Info: Daca folositi paste cannelloni atunci timpul de gatire va fi putin mai mare - acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati in cuptor pentru 30 de minute, dupa care indepartati folia, presarati parmezanul si le mai lasati inca 10 minute la 200 de grade.
Cand sunt gata, se lasa 10 minute sa se raceasca putin apoi se infuleca cu placere adaugand si putina ceapa verde. In timp ce asteptam sa se gateasca pastele, ii povesteam surorii mele reteta iar cand a auzit de tofu a inceput sa se strambe si sa zica ca nu ii place. Nici mie nu-mi place sa o mananc simpla, dar va garantez ca impreuna cu carnea se completeaza perfect si nu ii schimba gustul deloc. In final vom obtine un preparat super delicios, mult mai usor de digerat decat daca am fi pus branza normala. Putin parmezan razuit deasupra este suficient - va scrie fanul nr.1 al branzeturilor :D.
Pofta buna!


Comentarii