Astazi este vineri! Stiti ce inseamna asta, da? Este sfarsitul saptamanii, astfel incat rasfatul vine la pachet cu ceva dulce si aromat. Tot astazi este ziua nepotelului meu unic, implineste 2 ani. De cand a aparut este o bucurie pentru toata familia. Desi ne aflam la mare departare, in curand ne vom reuni si vom putea profita la maxim de fiecare clipa impreuna...apoi din nou departe :(. Cu el in gand am preparat si desertul de astazi.
Fulgi de cocos aveam, lapte de cocos aveam, ce mai lipsea era ceva dulce...Tring! Bounty! Batoanele Bounty facute acasa sunt asemanatoare cu cele din comert, doar ca mai gustoase si mai sanatoase. Sunt atat de usor de facut, literalmente dureaza doar cateva minute. In plus contin grasimi sanatoase, ingrediente de buna calitate si sunt lipsite de ingrediente artificiale.
Ingrediente:
- 150 g ciocolata neagra fara zahar (in loc de aceasta puteti folosi 100 ml ulei de cocos amestecat cu 2 linguri cu cacao si o lingura si jumatate cu xylitol)
- 10 linguri fulgi de cocos
- 4 linguri crema de cocos (un fel de lapte de cocos mai gros ce contine 60% cocos si 40% apa)
- 3 linguri xylitol
- 2 linguri cu ulei de susan/cocos
- 1 lingurita extract de vanilie
- pentru decor: bombonele colorate natural
- pentru asamblare: bete de inghetata (am refolosit betele de la inghetatele consumate zilele trecute - le-am spalat bine si apoi le-am lasat la uscat).
Mod de preparare:
Pasul 1: se amesteca crema de cocos si xylitolul pana se dizolva, dupa care se incorporeaza fulgii de cocos, o lingura cu ulei de susan si extractul de vanilie. Pe fiecare bat de inghetata se formeaza cate o bomboana din compozitia de cocos. Se pun bomboanele formate pe un platou cu hartie de copt si se baga in congelator timp de 20 de minute.
Pasul 2: pe baie de aburi se topeste ciocolata neagra fara zahar iar la final se adauga uleiul de susan. Se amesteca bine pana devine o compozitie fluida si fina. Se scot bomboanele de cocos din congelator si cu ajutorul unei lingurite se imbraca cu ciocolata. Se scutura de exces, se pun pe hartie de copt una cate una si deasupra se presara bombonelele decorative sau se pot lasa simple. Se baga in frigider pana se intareste ciocolata. Au iesit 12 buc din care 2 fara bete (de test :D)...probabil ar fi fost mai numeroase daca betele erau mai subtiri si aveam mai multe.
Pasul 3 - infulecarea delicioaselor bomboane cu nuca de cocos.
Cand soseste momentul mult asteptat, se scot din frigider si se servesc.
De cald ce este, cand le-am scos la temperatura camerei, au inceput sa transpire ;))...sau poate aveau emotii.
Pofta dulce!
Comentarii
Trimiteți un comentariu