Bomboane cremoase cu ciocolata

Pentru unii exista terapie, pentru restul dintre noi exista ciocolata :D. Ciocolata este o delicatesa pe care nimeni nu o poate refuza. Desi mai exista si persoane care refuza, cel putin in zilele noastre multa lume a inceput sa vada in ciocolata un dusman in lupta cu kilogramele in plus. Insa singurul dusman al siluetei este lipsa disciplinei, nu mancarea (este usor sa slabesti si sa te ingrasi, dar mai greu este sa te mentii si aici intervin anumite reguli de disciplina).
Aceste bomboane decadente si delicioase, se  fac cu doar cateva ingrediente. Ambalate frumos intr-o cutie, poate fi cea mai buna modalitate de a-ti arata dragostea cuiva. Cu siguranta vei reusi sa pui un zambet pe chipul unei persoane dragi. Si sunt atat de usor de facut!
Ingrediente (12 buc.):

- 3 linguri si jumatate cu unt topit
- 2 linguri si jumatate cu lapte condensat
- 2 linguri si jumatate cu cacao
- 2 linguri cu lapte praf
- jumatate de lingurita cu extract de vanilie
- pentru decor: mix de alune taiate (arahide, miez de nuca, migdale, alune de padure), bombonele decorative colorate natural, biscuiti maruntiti.
Mod de preparare:
1. Se pune untul si laptele condensat intr-un bol apoi se lasa pe baie de aburi pana untul s-a topit complet. Se da deoparte si se incorporeaza laptele praf, pudra de cacao si esenta de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia dupa care se lasa in frigider timp de 30 de minute.
2. Se scoate compozitia din frigider si rapid cu mainile se formeaza bomboanele de ciocolata care se dau prin mixul de alune, biscuiti maruntiti si bombonele decorative multicolore sau fulgi de ciocolata.
Se pastreaza in congelator pana la servire. In interiorul bomboanelor se poate pune si cate o cireasa maraschino/din visinata.
Alte retete de bomboane:
- trufe de ciocolata cu orex expandat
- bomboane tiramisu
- bomboane Bounty fara zahar
- bomboane de post cu ciocolata si coacaze negre
- bomboane Raffaello.
Pofta dulce!










Comentarii