Prajitura de astazi este noua favorita: foarte usoara, delicioasa, racoritoare si nu prea dulce. Este perfecta pentru zilele calde de vara!
Ingrediente:
Pentru crema:
- 220 g mascarpone fresca (ca alternativa puteti folosi crema de branza)
- 3 linguri si jumatate cu lapte condensat
- 1 pliculet (6g) intaritor ecologic de creme si frisca Sahnesteif (se gaseste in Kaufland la raionul cu produse bio) - contine amidon din porumb si cartofi
- jumatate de lingurita cu extract de vanilie.
- ananas din compot (daca nu aveti timp sa faceti atunci puteti folosi ananas din compot de la magazin):
- 1 felie de ananas (2,5 - 3 cm grosime - aproximativ 4 linguri cu bucati ananas)
- 1 lingurita cu suc de lamaie
- 1lingura cu xylitol sau zahar.
Info: Nu incercati sa folositi ananas proaspat in cremele care se prepara la rece, deoarece ananasul se oxideaza foarte repede, iar crema va capata un gust amar. Doar ananas din compot sau confiat. Ananasul proaspat se consuma ca atare sau se incorporeaza in prajiturile care se coc.
Info: Nu incercati sa folositi ananas proaspat in cremele care se prepara la rece, deoarece ananasul se oxideaza foarte repede, iar crema va capata un gust amar. Doar ananas din compot sau confiat. Ananasul proaspat se consuma ca atare sau se incorporeaza in prajiturile care se coc.
Pentru blat:
- 4 linguri cu faina integrala (sau puteti folosi faina alba obisnuita)
- 3 oua
- 2 linguri cu lapte condensat
- 2 linguri cu unt topit
- jumatate de lingurita cu praf de copt
- un praf de sare.
Pentru decor am folosit marmelada de capsuni decupata cu o forma metalica insa puteti orna cu ce doriti/aveti. Cum capsunile se potrivesc de minune cu ananasul, puteti unge blatul cu gem/dulceata/marmelada de capsuni, iar crema de ananas sa fie decorata cu fulgi de ciocolata neagra.
Mod de preparare:
1. Prepararea compotului de ananas: se taie ananasul cubulete, se pune intr-o olcica impreuna cu zeama de lamaie si xylitolul, se acopera cu 250 ml de apa si se fierbe timp de 15 minute.
2. Prepararea blatului: intr-un bol se bat ouale impreuna cu xylitolul, untul topit si extractul de vanilie. Dupa care se adauga faina integrala, praful de copt si sarea. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se unge o tava rotunda cu putin unt, se tapeteaza fundul acesteia cu hartie de copt apoi se toarna compozitia. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 15 minute. Este gata cand acesta a capatat deasupra o culoare aurie si s-au rumenit usor marginile. Este dens, moale si are gust de waffles.
3. Prepararea cremei: intr-un bol se amesteca branza mascarpone cu laptele condensat, extractul de vanilie si intaritorul. Se amesteca cu mixerul pana se obtine consistenta dorita. La final se incorporeaza bucatile de ananas din compot fara zeama (lichidul se pune la rece apoi se bea sau se poate folosi la insiroparea altor prajituri).
4. Asamblarea: se rastoarna blatul pe un platoul, se intinde crema de ananas uniform si se orneaza dupa preferinte.
Se lasa la frigider pana la servire (cel putin o ora).
Fiecare imbucatura din aceasta prajitura, ne duce direct la tropice :D. Yummy!
Pofta dulce!
Comentarii
Trimiteți un comentariu