Prajitura cu crema de branza, portocale si ciocolata

Sunteti in cautarea unui desert usor si extrem de aromat? Prajitura de astazi este unica si contine una dintre combinatiile mele preferate de ingrediente: branza, ciocolata si fructe. Trebuie sa recunosc ca nu am mai folosit de foarte mult timp portocalele si merele in prajituri, insa le-a venit randul. Si nu oricum, ci impreuna. Acest desert este la fel de bun precum suna - sofisticat, satisfacator, delicios, cremos, bogat in arome si dulce-acrisor. Daca nu suna bine, atunci trebuie sa va convingeti preparand reteta. Imi place textura pe care o ofera crema de branza acestei prajituri, zici ca este un cheesecake cu portocale.
Ingrediente:

- 227 g crema de branza
- 12 linguri mere deshidratate/alte fructe deshidratate putin acrisoare (de exemplu merisoarele)/puteti folosi un mar verde dat prin razatoarea mare si scurs de zeama
- 6 linguri orez expandat
- 5 linguri de lapte condensat indulcit
- 4 linguri suc de portocale (se stoarce sucul de la o portocala)
- 3 linguri cu chipsuri de ciocolata alba
- 2 oua
- 2 linguri rase cu faina de orez
- 1 lingura coaja de portocala rasa (portocale bio)
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita ulei vegetal (am folosit de susan)
- un praf de sare
Pentru a fi mai vesela, am ales pentru decorare urmatoarele ingrediente: bombonele colorate natural, chipsuri de ciocolata neagra. Insa este la fel de buna si simpla, fara nimic deasupra.
Iata cum o preparam:

Pasul 1: intr-un bol mare se amesteca ouale cu extractul de vanilie, sucul si coaja de portocala. Se bat bine cu un tel, apoi se adauga faina de orez, crema de branza, laptele condensat si sarea. Se amesteca cu mixerul timp de un minut. La final se incorporeaza cubuletele de mere deshidratate, chipsurile de ciocolata alba si orezul expandat.
Pasul 2: o tava dreptunghiulara se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putin ulei vegetal. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se presara sau nu bombonele colorate doar pe jumatate din suprafata compozitiei. Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la 175 de grade. Cu 5 minute inainte de final se pun si chipsurile de ciocolata neagra. Am lasat o portiune simpla, si trebuie sa recunosc ca mi-a placut mai mult.
Prajitura e gata! Floare la ureche! 
Pasul 3: se lasa la racit 30 de minute dupa care se poate portiona si infuleca.
Pofta dulce!

Comentarii