Pentru a prepara aceste pachetele/egg rolls, posibilitatile sunt nesfarsite. Trebuie doar sa va folositi imaginatia. Daca iubiti pestele, fructele de mare sau ciupercile, aruncati-le in tigaie si ar putea iesi ceva delicios. Imi plac la nebunie aceste rulouri deoarece este o distractie sa le prepari. De obicei se prajesc in baie de ulei, pentru a obtine acea crusta crocanta si aurie, insa mie imi place sa le coc in cuptor si ies la fel de crocante (bineinteles ca textura este mai diferita). La aceasta reteta se utilizeaza un amestec de legume precum: varza, morcovi, ciuperci, ceapa, ardei, germeni de fasole si chiar pastai. Pentru asezonarea legumelor se foloseste sos de soia sau sos teriyaki si ulei de susan. Astazi am facut 2 variante: una in care am folosit ton si alta in care am folosit midii afumate. Baza de legume a fost aceeasi in ambele cazuri. Pentru a complimenta aromele umpluturii savuroase, am ales un sos dulce acrisor. Avand in vedere ca aceste rulouri dispar rapid din farfurie, daca aveti mai multi invitati la masa, va recomand sa dublati cantitatile la reteta, pentru a va asigura ca toata lumea primeste cateva bucati.
Daca alegeti sa le prajiti in baie de ulei, este esential sa selectati uleiul potrivit: ulei de arahide sau ulei de rapita.
Ingrediente (daca doriti sa faceti ambele variante, atat cu ton cat si cu midii folositi 20 de foi si dublati cantitatea legumelor):
- 10 foi din aluat pentru pachetele de primavara (numite si egg roll wraps - se gasesc la raionul cu refiregerate/congelate)
- 200 g ton proaspat/125 g midii afumate (la conserva)
- 150 g de varza alba
- 1 cepa rosie
- 1 lingura si jumatate cu sos teriyaki
- 1 ardei mic verde
- 1 ardei mic rosu
- 1 morcov mic
- ulei de susan
- optional: 1 lingura si jumatate cu seminte de susan.
Pentru sos:
- 125 g iaurt
- 2 catei de usturoi
- 1 avocado copt
- 1 lingurita cu suc de lamaie/lime proaspat stors
- 1 lingurita cu mustar
- 1 lingurita cu sos de chili
- 1 lingura cu seminte de susan usor prajite
- sare si piper dupa gust
- optional: pasta de rosii.
- optional: pasta de rosii.
1. Se pregatesc legumele:
- varza se curata si se taie fasii
- ardeii si ceapa rosie se taie cubulete
- morcovul se da prin razatoarea mare.
2. Daca doriti sa folositi ton, atunci acesta trebuie gatit cate 3 minute pe fiecare parte intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin unt.
3. Intr-o tigaie wok se incinge uleiul de susan, dupa care se pun legumele. Se soteaza 3 minute dupa care se adauga sosul teriyaki si se mai lasa pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand este gata se da deoparte si se amesteca cu tonul maruntit/midiile afumate tocate marunt.
4. Pentru a sigila foile se amesteca o lingurita rasa cu faina si 150 ml de apa. Inainte de umplere, marginile fiecarei foi se umezeste cu amestecul de apa si faina. Se pun cate doua linguri de umplutura si se ambaleaza ca in imaginea de mai jos. La final se ung cu putin ulei si se presara seminte de susan.
5. Rulourile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 minute.
6. Se servesc cat sunt calde alaturi de sosul acrisor de avocado: intr-un bol se amesteca avocado pasat cu iaurtul, usturoiul maruntit cu presa, mustarul, sucul de lamaie, sosul de chili, semintele de susan iar la final se adauga sare si piper.
Info: pachetelele presarate cu susan sunt umplute cu midii afumate iar cele fara sunt cu ton.
Info: pachetelele presarate cu susan sunt umplute cu midii afumate iar cele fara sunt cu ton.
Cu fiecare imbucatura, veti simti echilibrul perfect intre textura crocanta si umplutura savuroasa.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu