Prajitura cu nuci, ciocolata alba, amaruie si gem de visine

Este weekend! O tratatie dulce face ca orice ocazie sa se simta ca ceva special. Sarbatoriti cu prajituri, tort, inghetata si multe altele. Orice zi merita sarbatorita.
Nu imi pot imagina cum ar fi weekend-ul fara ceva dulce si delicios.
Era o melodie:
"Hei baiete, spune-mi ce crezi tu
Nu pot sa astept pana in weekend
Stiu, stiu, stii si tu
Va fi ceva dulce..."
Reteta de astazi este usor de preparat, aromata si cu multa ciocolata dulce-amaruie. Se va incadra perfect in programul vostru deja incarcat.
Viata este prea scurta pentru a o lipsi de desert. Bucurati-va cat timp puteti!
Mancand desert veti fi mai sanatosi, mai fericiti si mai buni.
Ingrediente:
Pentru blat:
- optional - 80 g bile de ciocolata cu cereale expandate Crispy Choc (de la Lidl) 
- 80 g de unt
- 5 linguri cu migdale maruntite
- 5 linguri cu nuci maruntite
- 3 linguri cu faina de orez
- 3 linguri cu lapte de cocos
- 2 oua
- 1 lingura si jumatate cu xylitol
- 1 lingurita cu extract de vanilie.

Pentru crema alba:
- 200 g crema de branza clasica
- 100 g ciocolata alba de calitate
- 4 linguri lapte de cocos
- 2 g agar-agar.
Pentru crema maro:
- 200 g smantana 20% grasime
- 100 g ciocolata amaruie (75% cacao)
- 50 g ciocolata cu lapte
- 6 linguri cu lapte de cocos
- 2 g pudra de agar-agar.
Intre straturi:
- 200 g gem de visine (sour cherry)
- 14 piscoturi
- lapte de cocos.
Pentru decor:
- bilute multicolor.
Info: tava folosita de mine este cu pereti detasabili si are urmatoarele dimensiuni - 28 x 7 x 18,5.
Mod de preparare:
1. Blatul: se topeste untul pe baie de aburi, se adauga peste esenta de vanilie, ouale, laptele de cocos si se amesteca cu mixerul timp de 2 minute. Apoi se incorporeaza xylitolul, nucile maruntite, faina de orez si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin unt si se aseaza bilele de ciocolata. Se baga in cuptorul preincalzit timp de 15 minute (pentru orice siguranta se face testul cu scobitoarea).

2. Intre timp se prepara crema alba: se topeste ciocolata alba pe baie de aburi, apoi se amesteca cu crema de branza timp de 1 minut, folosind mixerul. Intr-un ibric se amesteca pudra de agar-agar cu laptele de cocos si se fierbe timp de 2 minute. Imediat se incorporeaza in compozitia cu ciocolata alba.
3. Cand blatul cu nuci este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, dupa care se unge cu un strat subtire cu crema de ciocolata alba, un strat de gem de visinie si deasupra se toarna restul de crema cu ciocolata alba. Se baga in frigider pana se prepara crema de ciocolata amaruie.
4. Crema de ciocolata amaruie: pe baie de aburi se topeste ciocolata amaruie impreuna cu ciocolata cu lapte si doua linguri cu lapte de cocos. Dupa ce s-au topit, se incorporeaza smantana si seamesteca cu mixerul timp de 2 minute.
Intr-un ibric se amesteca patru linguri cu lapte de cocos si pudra de agar-agar. Se fierbe timp de 2 minute apoi se toarna peste compozitia de ciocolata amaruie.

Se scoate prajitura din frigider si deasupra stratului de ciocolata alba se asaza piscoturile inmuiate in lapte de cocos si se toarna crema de ciocolata amaruie. Se orneaza dupa preferinte si se lasa la frigider pana la servire.
Pofta dulce!


Comentarii