Sandvisuri cu pate de somon si vinete

Chiar daca este weekend asta nu inseamna ca trebuie sa cadem prada sedentarismului si mancatului in exces. De aceea propunerea mea de astazi este ceva simplu si sanatos: sandvis cu somon  si vinete - o idee buna pentru un pranz rapid si delicios. Gata in doar 20 de minute! Nici nu trebuie sa folositi focul prea mult. Reteta de astazi este perfecta si va va ajuta sa treceti usor peste acele zile lungi si lenese. Cu doar cateva ingrediente putem sa obtinem un preparat mangaietor, creativ si plin de savoare. De multe ori, mancarea este un motiv delicios pentru a se aduna lumea in jurul unei mese.

Ingrediente:
- 125 g branza de vaci proaspata
- 100 g somon afumat/file proaspat
- 4 frunze de salata verde
- 4 felii de vinete
- 4 felii de paine cu seminte
- 2 catei de usturoi
- 2 oua (cate un ou de persoana)
- 1 fir de ceapa verde
- 1 avocado copt
- 1 lingurita cu mustar
- pentru servire: rosii cherry, castravete, ridichi.
Mod de preparare:
1. Feliile de vinete se sareaza si se lasa cateva minute pe o farfurie pana se incinge gratarul.
Se coc cate 3 minute pe fiecare parte.
2. Intr-un bol mic se paseaza avocado si se amesteca cu mustarul, usturoiul maruntit cu presa, somonul afumat maruntit cu mana (de la Lidl), iar la final se adauga ceapa verde taiata marunt.
3. Intre timp se fierb ouale timp de 8 minute si feliile de paine se prajesc in toaster pe ambele parti.
4. Asamblare: pe o felie de paine se aseaza o felie de vanata, un ou taiat felii, un strat de pate, o felie de vanata, inca un strat de pate, cate doua frunze de salata verde iar deasupra se acopera cu a doua felie de paine. La fel se procedeaza si cu celalalt sandvis.
Se serveste imediat cu castraveti si rosii cherry.
Savurati cu placere! Weekend minunat! :)


Comentarii