Frittata este mancarea mea preferata cand vine vorba de un pranz rapid, usor si versatil. De obicei fac frittata cu orice fel de legume am la indemana, ceea ce inseamna ca de-a lungul anilor am incercat o gramada de combinatii. Cea de astazi este preferata mea.
Pentru mine frittata trebuie sa contina oua, legume, ierburi si branza (neaparat).
Frittata poate fi servita la micul dejun, pranz sau cina. Are un gust la fel de bun calda cat si rece (probabil mai bun).
Frittatele sunt personalizabile si sunt o optiune rapida pentru cina. Eu le prefer la masa de pranz.
Info:
- pentru varianta clasica puteti coace frittata intr-o tigaie de fonta
- bateti ouale suficient de bine
- odata racita la temperatura camerei, aceasta poate sta pana la o ora dupa care este bine sa fie depozitata la rece pana la o zi
- frittta mai este numita si pizza cu ou
- pentru inceput, ca sa vedeti daca va place, incercati o versiune cu multe legume dupa care puteti adauga carne, fructe de mare sau o combinatie dintre toate cele trei.
- daca v-au mai ramas carnati si carne din tochitura, in aceasta reteta pot fi incluse cu succes ;).
Sunt o modalitate excelenta de a folosi legume, carne, branza sau oua care trebuie consumate. Faceti un raid prin frigider si vedeti ce ingrediente nu mai rezista foarte mult. In plus nu exista nicio limita la ceea ce puteti adauga la o frittata.
Sunt o modalitate excelenta de a folosi legume, carne, branza sau oua care trebuie consumate. Faceti un raid prin frigider si vedeti ce ingrediente nu mai rezista foarte mult. In plus nu exista nicio limita la ceea ce puteti adauga la o frittata.
Ingrediente:
- 120 g broccoli
- 120 g conopida
- 100 g mozzarella
- 50 g boabe de porumb
- 10 felii de pepperoni sau chorizo
- 5 oua
- 3 carnaciori de casa
- 3 linguri cu faina de ovaz
- 3 fire de ceapa verde
- 1 mana cu chipsuri din cartofi simpli cu sare
- 1 morcov mic (pentru rondelele folosite ca decor)
- 1 lingura si jumatate cu sos de soia
- 1 lingura rasa cu pudra de usturoi
- jumatate de ardei gras galben
- jumatate de morcov taiat marunt
- un praf de sare
- pentru servire merge ceva acru precum: kimchi/varza murata sau ardei in sos la otet.
Mod de preparare:
1. Se pregatesc ingredientele: se spala si se curata legumele unde este cazul. Apoi se taie cubulete atat legumele (ardeii si ceapa) cat si carnatii si pepperoni.
2. Conopida, broccoli si morcovul mic se spala, se rup in bucati mai mici primele doua ingrediente si se gatesc impreuna la aburi timp de 10 minute intr-un steamer sau intr-o strecuratore cu capac.
3. Intr-un bol separat se bat ouale cu ajutorul unui tel, treptat se adauga faina de ovaz. La final se adauga sosul de soia, usturoiul pudra si se presara putina sare.
4. O tava rotunda/orice alta forma se pulverzizeaza cu ulei, se aseaza legumele maruntite, carnatii si pepperoni. Peste se toarna compozitia de oua cu faina si se amesteca usor cu o furculita pentru a se imbina toate ingredientele. La final se presara chipsurile de cartofi maruntite, un strat cu mozzarella si unul cu rondele de morcov fiert.
5. Se baga tava in cuptorul preinclzit pentru 25 de minute sau pana cand se rumeneste branza.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa la racit in tava timp de 15 minute dupa care se scoate si se portioneaza.
Se serveste cu frunze de salata si kimchi. Merge bine cu orice tip de muratura.
Savurati cu placere!
Mai jos va las si linkurile altor retete de frittata:
Comentarii
Trimiteți un comentariu