Incepeti aventura cu o lingurita in mana si cu un desert in cealalta mana. Savurati desertul incet si sperati ca aventura nu se va opri. Paharul reprezinta o modalitate fantastica si eleganta de a servi un desert individual. In plus este un mod perfect de afisare a culorilor si straturilor si o modalitate excelenta de a gestiona controlul portiilor pentru a reduce costurile. Nici nu veti fi nevoiti sa il impartiti cu cineva.
In ultimul timp, acest tip de desert este de nelipsit in cadrul unui candy bar pentru nunti si petreceri – perfect pentru hranirea unei multimi de oameni.
Deci daca doriti un desert dulce, distractiv si sanatos puneti reteta pe lista.
Este tot ceea ce va puteti dori in aceasta perioada. Avand fructe proaspete in compozitie, recomand sa se consume in aceeasi zi, in cazul in care doriti sa il consumati a 2 a zi, renuntati doar la banana (se oxideaza mai usor) si adaugati in plus jumatate de lingurita cu extract de banane.
Bucurati-va de prospetimea capsunilor si de ciocolata bogata, lingurita cu lingurita. Yum yum!
Pentru crema de ciocolata:
- 300 g iaurt de caju (se poate achizitiona din magazinele online din Ro)
- 100 g ciocolata fara zahar
- 2 linguri de cacao nibs.
Pentru crema de banane:
- 150 g iaurt de cocos
- 6 cubulete de ciocolata alba fara zahar
- 1 banana coapta
- jumatate de lingurita cu extract de banane.
Pentru jeleul de capsuni:
- 300 g capsuni
- 65 ml de apa
- 3 linguri cu xylitol
- 1 lingurita si jumatate cu agar-agar + 2 linguri cu apa rece.
Intre straturi:
- granola multigrain cu alune, migdale miere si sirop de curmale
- 4 capsuni feliate
- 6 biscuiti fara zahar
- optional: bombonele colorate.
Mod de preparare:
1. Pregatirea ingredientelor: capsunile se spala si se taie cubulete, biscuitii se maruntesc intr-o punga cu ajutorul unui sucitor/borcan.
2. Intr-o olcica se amesteca cubuletele de capsuni cu xylitolul si apa. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute. dupa care se adauga pudra de agar-agar amestecata cu doua linguri de apa. din acest moment se mai lasa pe foc fix 3 minute, amestecand din cand in cand. Se da deoparte si se lasa la racit pana la intrebuintare.
3. Crema de ciocolata: intr-un bol separat, se topeste ciocolata pe baie de aburi. Se adauga trei linguri din iaurtul de caju dupa care se da deoparte si se incorporeaza in restul de iaurt. La final se adauga bucatile de cacao.
4. Crema de banane: se paseaza banana si se amesteca cu iaurtul de cocos. La final se adauga ciocolata alba topita pe baie de aburi (la fel ca si crema de mai sus, la topire se adauga doua linguri cu iaurt de cocos pentru a nu se intari ciocolata instant).
5. Asamblarea: in toate paharele de desert se va turna cate un strat din jeleul de capsuni. Se lasa 2 minute sa se intareasca putin dupa care se continua cu pasul urmator: pe peretele paharului se lipesc 3 - 4 felii de capsuni, se adauga un strat de biscuiti maruntiti, un strat cu crema de ciocolata, un strat de granola, un strat cu crema de banana, un strat cu jeleu de capsuni, inca unul cu crema de ciocolata iar la final daca mai ramane se pune un mot de jeleu si se decoreaza cu granola sau bombonele colorate.
Se lasa 20 minute la rece sau se poate servi imediat.
Pofta dulce!
Mai jos va las atasat si linkurile altor deserturi la pahar preparate de-a lungul anilor:
Comentarii
Trimiteți un comentariu